Actie Tijn leeft voort: ouders lakken weer nagels voor Serious Request

19 december 2017 om 12:02
nl
De ouders van Nagellakheld Tijn Kolsteren uit Hapert lakken ook dit jaar weer nagels voor Serious Request. Zo willen ze de actie van hun overleden zoon voortzetten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Op dit moment is ruim tweehonderd euro opgehaald met de nieuwe actie. Het streefbedrag is 77.777 euro. "De actie helpt ons mede het verlies van Tijn te verwerken en zijn gedachtegoed levend te houden", schrijven zijn ouders.

"Wij krijgen Tijn niet terug, maar we krijgen wel een warm gevoel bij de gedachte dat wij met het ophalen van geld, het wel voor andere gezinnen mogelijk kunnen maken om weer bij elkaar te kunnen zijn."

Miljoenen
Tijn kreeg vorig jaar landelijke bekendheid toen hij met nagels lakken heel veel geld ophaalde voor het goede doel, terwijl hij zelf ernstig ziek was. In totaal haalde hij 2,6 miljoen euro op. Daarnaast haalde hij nog eens 1,2 miljoen euro op met zijn eigen actie 'Lak door Tijn'.  

Tijn overleed op 7 juli. Hij is zes jaar oud geworden.

Herenigen
Serious Request ging maandagavond van start in Apeldoorn. Het doel is dit jaar om zoveel mogelijk ouders en kinderen in conflictgebieden met elkaar te herenigen.

Vorig maand werd duidelijk dat Tijn tot ere-Brabander wordt benoemd door de commissaris van de Koning. Dit gebeurt tijdens een diner in Kasteel Helmond, waar die avond ook de Brabander van het Jaar 2017 bekend wordt gemaakt. Dit programma wordt bij Omroep Brabant uitgezonden op Eerste Kerstdag.

Met dit document blikken we terug op het laatste jaar van Tijn. Klik op de onderstaande foto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.