Ouders van nagellakheld Tijn gaan nagels lakken in Breda: 'Fijn om iets terug te kunnen doen'

20 december 2017 om 10:28
nl
Gerrit en Jolanda Kolsteren, de ouders van nagellakheld Tijn Kolsteren uit Hapert, lakken ook dit jaar weer nagels voor Serious Request. In de uitzending van Wakker! vertelde Gerrit woensdagochtend dat zij opnieuw in Breda nagels gaan lakken. Met de actie willen zij hun overleden zoon eren.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De nagellakstudio staat woensdag vanaf 16.00 uur op de Grote Markt in Breda. In de studio krijgen de ouders de hulp van familie en vrienden. “Met de nieuwe actie willen we Tijn eren met wat hij vorig jaar heeft gedaan. Er zijn altijd mensen die ook in een moeilijke situatie zitten. We vinden het fijn om iets terug te kunnen doen en daarom zetten we de actie dit jaar voort”, vertelt Gerrit Kolsteren. "We missen Tijn enorm en denken nog elk moment aan hem. Aan de ene kant is het moeilijk, aan de andere kant halen we veel positiviteit en kracht uit de actie."

LEES OOK: Nagellakheld Tijn van Serious Request op zesjarige leeftijd overleden

Uitdagen
Het streefbedrag van de actie 'Lak voor Tijn' is 77.777 euro. Gerrit: “We hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor het doel van dit jaar, zodat ouders en kinderen in conflictgebieden met elkaar herenigd kunnen worden. Ik hoop dat heel veel mensen aan de nagellak-actie gaan meedoen.” Behalve het lakken van nagels en daarvoor een bedrag doneren, is het ook de bedoeling zoveel mogelijk mensen uit te dagen om aan de actie mee te doen.

LEES OOK: Tijn flikt het weer: nagellakheld haalt 1 miljoen euro op met actie

Miljoenen euro's
Tijn kreeg vorig jaar landelijke bekendheid toen hij met nagels lakken heel veel geld ophaalde voor het goede doel, terwijl hij zelf ernstig ziek was. In totaal haalde hij 2,6 miljoen euro op. Daarnaast haalde hij nog eens 1,2 miljoen euro op met zijn eigen actie 'Lak door Tijn'. Tijn overleed op 7 juli. Hij is zes jaar oud geworden.

LEES OOK: Gerrit en Jolanda Kolsteren ontroerd door eretitel voor hun overleden zoon Tijn: 'Groot verlies met een gouden randje'

Serious Request ging maandagavond van start in Apeldoorn. Het doel is dit jaar om zoveel mogelijk ouders en kinderen in conflictgebieden met elkaar te herenigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.