Ouders en broertje van Tijn lakken nagels in Breda: 'Het geeft energie'

20 december 2017 om 17:57
nl
Er staat voor de tweede keer een glazen huis in Breda tijdens de kerstdagen. Op initiatief van de ouders van nagellakheld Tijn Kolsteren, werd woensdagmiddag om vier uur begonnen met ‘Lak voor Tijn’ op de Grote Markt.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Tot en met 30 december zullen vader Gerrit, moeder Jolanda en broertje Ries samen met vrienden en familie zoveel mogelijk nagels lakken voor het goede doel. Gerrit: “Vorig jaar was de actie van Tijn heel bijzonder. Dat willen we dit jaar weer doen. Het geeft energie om iets voor andere mensen te doen.”

Hoewel Gerrit warme gevoelens heeft bij de actie van vorig jaar, moest hij tijdens de opbouw van de nieuwe actie af en toe wel even een traan wegpinken. “Toen ik hierheen reed om alles op te zetten, voelde ik wel de lege plek naast me in de auto. Vorig jaar gingen we met zijn tweeën op stap. Nu moest papa alleen.”

LEES OOK: Nagellakheld Tijn van Serious Request op zesjarige leeftijd overleden

Blauwe nagels
Het doet Gerrit goed dat zijn andere zoon Ries dit jaar van de partij is. “Ook voor hem was het een zware periode.” Wie zijn nagels door Ries laat lakken, moet er wel rekening mee houden dat ze geen standaard rode kleur krijgen. “Mijn lievelingskleur is blauw.”

Het geld van de actie komt net als vorig jaar terecht bij Serious Request. Met die actie wordt geld ingezameld voor het Rode Kruis om kinderen uit conflict- of rampgebieden weer te herenigen met hun ouders. “Wij weten hoe het is om een kind te moeten missen. Dus het is heel mooi dat we nu iets kunnen doen om mensen hierbij te helpen”, zegt Gerrit.

LEES OOK: Gerrit en Jolanda Kolsteren ontroerd door eretitel voor hun overleden zoon Tijn: 'Groot verlies met een gouden randje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.