Liquidatie Tommie van der Burg: Monique G. opgepakt in Veldhoven

21 december 2017 om 13:23
nl
In Veldhoven is donderdagochtend de vrouw opgepakt die is veroordeeld voor de moord op Tommie van der Burg. De vrouw kreeg zes jaar maar was vrijgelaten in afwachting van haar proces. Ze was niet voortvluchtig, benadrukt haar advocaat want er was een afspraak dat ze zich zou melden.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Bij de uitspraak dinsdag bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat ze moest worden gearresteerd om haar straf uit te zitten. Oplettende agenten zagen de vrouw in Veldhoven in een auto en arresteerden haar. Dat ging volgens het Openbaar Ministerie in Den Bosch zonder toestanden en zonder achtervolging.

Relatie
G. kreeg zes jaar voor medeplichtigheid. Ze had een verhouding met Tommie en werkte samen met de schutter om hem uit de weg te ruimen. De schutter Patrick V. kreeg 22 jaar. Het motief voor de moord lag in de relatiesfeer.

Van der Burg werd in april 2015 doodgeschoten bij het Van der Valkhotel op de Aalsterweg in Eindhoven.

Afspraak
Volgens haar advocaat was donderdagochtend met de politie afgesproken dat ze zich uiterlijk om 14 uur vrijwillig zou melden op het hoofdbureau van politie aan de Mathildelaan in Eindhoven. De politie ging akkoord, volgens mr. Jules van Wijk. Maar agenten zagen haar eerder en daarom werd ze opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.