Sneeuwwitje wordt gerenoveerd: techniek wordt vervangen maar uiterlijk blijft hetzelfde - Omroep Brabant

Sneeuwwitje wordt gerenoveerd: techniek wordt vervangen maar uiterlijk blijft hetzelfde

23 december 2017 om 15:21
nl
Sneeuwwitje kan zich opmaken voor een grote make-over. Over twee maanden wordt een van de oudste attracties van De Efteling flink opgeknapt. Als alles volgens planning verloopt, is het sprookje ruim vier maanden gesloten voor publiek.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Volgens de huidige planning is Sneeuwwitje van eind februari tot en met begin juli afwezig. De exacte data kunnen nog wijzigen, schrijft Looopings.

De opknapbeurt is onderdeel van een groter renovatieplan van de oudste sprookjes in het Sprookjesbos. Eerder al werden Roodkapje en Hans en Grietje onder handen genomen. Op dit moment is de Vliegende Fakir in groot onderhoud. Hierna volgt dus Sneeuwwitje. De sprookjes zijn al sinds de opening in 1952 te bewonderen.

LEES OOK: Vliegende Fakir zogenaamd op vakantie, hij krijgt een grote beurt

Geen veranderingen
Aan het uiterlijk van Sneeuwwitje zal weinig veranderen, laat een woordvoerder weten. "Hooguit wordt de belichting iets anders. Maar we willen het sprookje intact houden. Zodat kinderen het sprookje op dezelfde manier zien zoals ook hun ouders het ooit voor het eerst zagen." Wel wordt de techniek achter het sprookje vervangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.