Vuurwerkwinkels zijn weer open: 'Ik denk dat dit een topjaar gaat worden'

28 december 2017 om 09:29
Vuurwerk staat opgestapeld in Breda. (Foto: archief)
Vuurwerk staat opgestapeld in Breda. (Foto: archief)
Een Jackhammer Box, Vision Pack of Pyro Show kopen? Vanaf vandaag mag er weer vuurwerk verkocht worden. Afsteken mag nog niet, dat mag alleen vanaf oudejaarsavond zes uur tot nieuwjaarsnacht twee uur.
Geschreven door

De winkels mogen dit jaar een dag eerder open dan normaal omdat Oudjaar op een zondag valt, dan mag er niet verkocht worden. Een van de knalpaleizen die donderdagochtend om acht uur de deuren opende, was dat van ondernemer Cees van der Horst in Breda.
[https://www.youtube.com/watch?v=mVXf-v5G8yw] 
Het vuurwerk staat in een speciale opslag metershoog opgestapeld. Van der Horst: “Dit is binnen een dag weg.” Bang voor ongelukken hoeven de buren van zijn winkel niet te zijn, verzekert hij. “Dit zijn hele dikke betonnen muren en er hangen overal sprinklers.”
[tweet:https://twitter.com/FaanenFM/status/946285666446569473] 
Uit het hele land
Klanten komen uit het hele land naar de winkel van Van der Horst voor zijn speciale siervuurwerkpakketten, beaamt een klant die een uur heeft gereden vanuit Oostvoorne (Zuid-Holland) voor zijn favoriete knallers: “Als liefhebber ga je toch voor specifieke dingen die ze niet overal hebben.” Zijn budget is met 350 tot 400 euro naar eigen zeggen ‘bescheiden’.

LEES OOK: Vuurwerkverkopers inmiddels gewend aan alle veiligheidsvoorschriften; 'Het valt reuze mee'

Van der Horst ziet het allemaal tevreden aan. “Ik denk dat dit een topjaar gaat worden!”

Carnaval
Veel tijd om bij te komen van de doldwaze vuurwerkweken heeft de winkelhouder overigens niet. Op zondag wordt de boel weer snel weer verbouwd voor carnaval.[tweet:https://twitter.com/FaanenFM/status/946285666446569473]

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...