Autobranden: ‘Stokers zijn van buiten Veen, ons dorp krijgt een slechte naam’ - Omroep Brabant

Autobranden: ‘Stokers zijn van buiten Veen, ons dorp krijgt een slechte naam’

29 december 2017 om 17:32
nl
Al zeker twintig jaar is het aan de orde van de dag in Veen rondom de jaarwisseling: het in brand steken van auto’s. Donderdagnacht ging op de beruchte kruising in de Witboomstraat opnieuw een auto in vlammen op.
Geschreven door

Tijdens het blussen werd de sfeer grimmig en werden agenten met flessen en stenen bekogeld. De politie hield twee mensen aan. Burgemeester Naterop van de gemeente Wijk en Aalburg liet al weten  het ‘geweld tegen hulpverleners stevig af te keuren’.

De beruchte kruising - waar de meeste autobranden plaatsvinden - bij de Van der Loostraat, Witboomstraat en het Mussentiend wordt zoals de laatste jaren gebruikelijk afgesloten.

LEES OOK: Agenten bekogeld met stenen en flessen nadat relschopper van brandweerwagen wordt gehaald in Veen

Buiten Veen
Omwonenden van de kruising zijn erg terughoudend met een reactie. De meeste mensen durven niets te zeggen uit angst voor wraakacties. “De gemeente lokt het juist uit door extra veiligheidsmaatregelen te nemen”, vertelt een man, die anoniem wil blijven. Een ander: “Ze komen vooral van buiten Veen! Ons dorp krijgt de slechte naam.”
[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/946684508035837952]
[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/946693528981331968]
[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/946693716072419328]

‘Passende maatregelen’
Ook volgens inwoonster Annie komen de ‘stokers’ vooral van buiten de gemeentegrenzen. “Ik hoorde vannacht weer auto’s rijden en getoeter. Het was weer eens zover hoor. Dit is echt schandalig”, vertelt ze. “Het gezag ontbreekt. Het is een soort vrijgevochten volk hier. De daders komen ook van buiten Veen.”

De gemeente gaat ervan uit dat het gezellige jaarwisseling wordt, maar heeft wel een draaiboek klaarliggen met ‘voor elk scenario passende maatregelen’, liet een woordvoerder van de gemeente weten. Ook de politie laat weten dat ze zoals elk jaar extra mankrachten inzet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.