Video

Actie Lak voor Tijn levert 70.777,77 euro op, familie heel trots en blij

31 december 2017 om 14:16 • Aangepast 20 november 2020 om 19:27
nl
Er was gehoopt op een bedrag van 70.777,77 euro. Dat had de opbrengst moeten zijn van de actie Lak voor Tijn in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Nou ja moeten. De ouders van nagellakheld Tijn Kolsteren uit Hapert zijn maar wat trots dat er ook dit jaar veel geld is gegeven om nagels te lakken voor 3FM's Serious Request.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We willen niet spreken van een tekort; het blijft een enorm bedrag. We zijn blij en het geeft ons veel voldoening dat er veel nagels gelakt zijn. Bovendien loopt de actie nog door." Vader Gerrit zei dit zondagmiddag in KRAAK., het tv-magazine van Omroep Brabant.

'Heel blij'
Kolsteren vertelde er vol vuur over zijn veel te vroeg overleden zoon. Bij het afsluiten van de actie, zaterdagavond, sprak de 6-jarige Ries, het broertje van Tijn, vergelijkbare woorden: "Tijn zou hier heel blij mee zijn."

Actie Lak voor Tijn levert 70.777,77 euro op. (Tekst gaat door onder de video)


Eerbetoon aan Tijn
Iedere dag lakten de ouders van Tijn nagels in hun eigen alternatieve Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Ook Tijns broertje Ries hielp mee. Dit als eerbetoon aan Tijn.

Alle belangstelling ten spijt, kende Gerrit Kolsteren de afgelopen week en uiteraard ook eerder dit jaar moeilijke momenten. "Het was fijn hier terug te zijn, in Breda, waar we vorig jaar nog met Tijn waren. Maar ik moest ook terugdenken aan al die moeilijke momenten. Onze dagen worden gevuld met verdriet en geluk, maar zolang geluk blijft bestaan, is dit te accepteren."

Wachten op privacy instellingen...


Zeven
Het streefbedrag was 77.777 euro. Dat opvallende getal komt niet uit de lucht vallen. Het cijfer 'zeven' heeft een bijzondere betekenis voor de ouders van Tijn. Hij overleed op 7 juli om zeven over zeven, aan de gevolgen van hersenstamkanker. Hij werd begraven op de dag dat hij zeven jaar oud zou worden.

Dat het bedrag nu minder is dan het streefbedrag, vindt de familie geen enkel probleem. "Het is wel toepasselijk eigenlijk. We voelen zelf ook dat er iets mist", zegt Gerrit, doelend op het overlijden van Tijn. "Het was tijdens de actie soms net alsof Tijn zelf aanwezig was."

Tijn ontroerde vorig jaar heel Nederland, tijdens Serious Request in Breda. Ondanks dat hij ernstig ziek was, haalde hij 2,6 miljoen euro op voor het goede doel. Daarna haalde hij nog eens 1,2 miljoen euro op met zijn eigen actie.

LEES OOK: Actie Tijn leeft voort: ouders lakken weer nagels voor Serious Request

"Dit is toch prachtig! Wat mij betreft doen we dit ieder jaar", vertelt uit Martijn Foolen (27) Breda. Hij liet zijn nagels vlak voor het eind van de actie nog even goud lakken. Of er daadwerkelijk een vervolg aan de actie komt, weten de ouders van Tijn nog niet.

Dalende opbrengst
Het Glazen Huis van NPO 3FM stond dit jaar in Apeldoorn. Het Rode Kruis gebruikt de opbrengst van 2017 om door crisis verscheurde families weer bij elkaar te brengen. De voorlopige eindstand van de actie is ruim 5 miljoen euro. 

Met dit document blikken we terug op het laatste jaar van Tijn. Klik op de onderstaande foto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.