Een ingestorte circustent en een kantelende veerpont: dit richtte de storm aan in Brabant [FOTO'S] - Omroep Brabant

Een ingestorte circustent en een kantelende veerpont: dit richtte de storm aan in Brabant [FOTO'S]

3 januari 2018 om 16:36 • Aangepast 20 november 2020 om 19:22
nl
De westerstorm die sinds dinsdagnacht over het land raasde, heeft voor de nodige problemen gezorgd. Op verschillende plekken in de provincie waaiden er bomen om. Het KNMI waarschuwde voor zeer zware windstoten. Het verkeer moest rekening houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg. Rond drie uur ging de storm weer liggen.
Profielfoto van der Valk Tobias van/Marrie Meeuwsen
Geschreven door
der Valk Tobias van/Marrie Meeuwsen

De zware windstoten houden wel nog een paar uur aan. In de loop van de avond zouden die ook in Brabant moeten zijn uitgeraasd.

Ondans de storm lukte het wrijwel alle vliegtuigen op Eindhoven Airport om te landen en op te stijgen. Slechts een enkele vlucht moest uitwijken. Bekijk hoe een aantal piloten onder deze moeilijke omstandigheden hun kisten veilig aan de grond kregen:

Wachten op privacy instellingen...

Veerpont opgetild door storm
Op het hoogtepunt van de storm had de veerpont bij Dussen grote moeite de overkant te bereiken. Volgens de fotograaf was het een waar spektakel.

Overal in de provincie kwamen omgewaaide bomen op de weg terecht. In Bergen op Zoom beschadigde een omgewaaide boom een appartementencomplex. Ook in Helmond bezweek een exemplaar onder druk van de wind en ramde een huis. De brandweer kwam op de meeste plekken ter plaatse om de bomen weg te halen.

Wandelaar gewond door omvallende boom
Een ongelukkige wandelaar werd in Heesch verrast door een omvallende boom. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

In Eindhoven lag er een grote boom op de Winston Churchillaan. Drie auto's kwamen hierdoor tijdelijk vast te zitten en moesten door de brandweer worden geholpen.

Een boswachter, een stormchaser en gestrande schippers vertellen over hun dag:


Op de A27 bij Geertruidenberg verloor een vrachtwagen het dak van zijn aanhanger. Deze kwam terecht op een parkeerplaats langs de weg.

Wachten op privacy instellingen...


LEES OOK: Onstuimige woensdag met zware windstoten op komst

In Boxtel waaide een boom op een fietsbrug. De brug moest hierdoor worden afgesloten voor verkeer.

Circustent ingestort, maar het circus gaat door
In Etten-Leur ging de show van het Kerstcircus woensdag niet door. Dat werd dinsdag al aangekondigd vanwege de verwachte storm. Dat bleek geen overbodige maatregel. Dinsdagnacht stortte de achterkant van de tent in.

Met man en macht werkte het personeel van het circus om de tent weer op te bouwen. "De tent is nu extra verankerd mocht het weer gaan waaien", laat circusdirecteur Kevin van Geet weten. "We hebben de hele nacht en dag doorgewerkt en alles staat weer." De shows van de komende dagen kunnen dan ook gewoon doorgaan.

Het KNMI gaf code geel af. Lokaal werden windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur gemeten.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kreeg in de ochtend al ruim honderd meldingen van stormschade. Vooral in het westen werd veel schade gemeld.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.