Video

Gestrande toeristen op station Eindhoven: 'No busses? What now?'

4 januari 2018 om 10:04 • Aangepast 20 november 2020 om 19:19
nl
Het was al een tijd geleden aangekondigd, de staking in het busvervoer. Toch was niet iedereen voorbereid op de gevolgen. Het station in Eindhoven werd donderdagmorgen bevolkt door de nodige verwarde toeristen die naar het vliegveld moesten. Maar, ook naar Eindhoven Airport reden geen bussen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De staking leidt tot frustratie. "Geen bussen? Dat wist ik niet. Er wordt ook helemaal geen informatie gegeven", zegt een toerist. "Wat een onzin", zegt een ander. "Toen ik een ticket kocht, dacht ik dat de bus zou rijden. Maar ja, wat kan ik er aan doen?" 

LEES OOK: Staking legt busvervoer in Brabant plat

Gouden tijden
Taxichauffeurs beleven door de staking juist gouden tijden: “Normaal staan we drie tot vier uur op een ritje te wachten”, zegt een taxichauffeur. “Nu kan ik na een half uurtje al rijden.”

Een andere chauffeur leeft mee met de gestrande reizigers: “Het is lastig voor de mensen. Een taxi is veel duurder dan de bus.” Maar: “Ik heb vandaag waarschijnlijk wel een betere opbrengst.”

De staking in het busvervoer duurt nog tot elf uur donderdagavond. Vrijwel alle vervoerders in Brabant doen mee met de staking.Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.