Festivalgangers zetten kaartjes Paaspop te koop vanwege Boef: ‘Anders spoel ik ze door de wc!’

4 januari 2018 om 12:18 • Aangepast 20 november 2020 om 19:19
nl
Niet alle festivalgangers zijn blij dat rapper Boef gewoon welkom is op festival Paaspop na zijn ‘hoeren’-opmerking van afgelopen week. De eerste kaartjes zijn zelfs al te koop gezet. “Ik heb vier kaartjes. Maar waar Boef welkom is… Anders spoel ik ze door de wc”, schrijft Eline op Facebook. Anderen roepen op tot een boycot van het festival.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Tientallen mensen geven op sociale media aan dat ze het niet eens zijn met de beslissing van Paaspop. “Door Boef te laten optreden geven jullie hem een podium. Dat wij als vrouwen gediscrimineerd worden, zal jullie een rotzorg zijn. Geld is belangrijker. Ik zeg: Mensen, lever die tickets maar weer in en vraag je geld terug!”, vindt Joka.

Wachten op privacy instellingen...

Geen reactie
Puck vraagt de organisatie van het festival in Schijndel of ze Boef's optreden nu gaan annuleren. “Ik neem aan dat Paaspop zich niet wil associëren met zo'n respectloze en in opspraak geraakte ‘artiest’”, schrijft ze. Op deze kritische reacties wordt door Paaspop niet gereageerd. Ook tegenover Omroep Brabant wil Paaspop niet reageren.

Wachten op privacy instellingen...

De organisatie van Paaspop liet dinsdag al in de krant weten dat Boef welkom is omdat hij excuses heeft gemaakt voor zijn opmerkingen over 'kechs'. Festival Muze Misse in Oss zette wel  een streep door het optreden van rapper Boef.


Loopt nog meer optredens mis
Boef zou komende zomer ook op verschillende vakantiebestemmingen van GOfun optreden, maar ook die optredens gaan niet door. "Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking tussen rapper Boef en GOfun te beeindigen'', meldt de organisatie van jongerenreizen. GOfun organiseert feestvakanties naar bestemmingen als Chersonissos in Griekenland, Sunny Beach in Bulgarije en Lloret de Mar in Spanje.

Wachten op privacy instellingen...

Radio
Ook CDA-kamerlid René Peters uit Oss riep in een boze blog al op tot een boycot van rapper Boef. DJ’s Mattie Valk en de Vlaamse DJ Karolien DeBecker hebben al aangegeven zijn muziek niet meer te draaien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.