Moeilijk moment voor Frans Bauer bij start ‘Tour de Frans’ in Uden, zingt lied voor overleden vader

5 januari 2018 om 18:41 • Aangepast 20 november 2020 om 19:18
nl
Het zal een avond met een lach en een traan worden voor Frans Bauer. Vrijdagavond treedt hij in een uitverkocht Theater Markant op, het is de start van zijn nieuwe tournee ‘Tour de Frans’.
Profielfoto van Sandra Kagie, Malini Witlox
Geschreven door
Sandra Kagie, Malini Witlox

In 2015 overleed op 70-jarige leeftijd vader Chris Bauer. Speciaal voor hem zingt Frans voor de eerste keer bij een concert het lied ‘De hemel heeft er een engel bij.'

Tranen bij repetitie
Tijdens de generale repetitie in Uden schiet Frans vol. Alleen zijn moeder zit in de zaal. “Nu ik hier sta denk ik even terug aan de momenten dat mijn vader erbij was. Het zal vanavond wel een moeilijk moment worden.”

De zanger uit Fijnaart heeft er echter ook zin in en kampt met gezonde spanning. "De eerste show betekent toch weer kriebels."

Benieuwd naar reacties fans
Vinden zijn fans het leuk? Vinden ze het nieuwe podium mooi? En gaan nieuwe nummers doen wat je ervan verwacht? Het zijn de vragen die Frans Bauer zich, ondanks 25 jaar ervaring in het vak, nog steeds stelt.

LEES OOK: Frans Bauer weer helemaal de oude: volkszanger klaar voor tournee en tv-show

'Fans zullen verrast zijn'
De jubileumshow betekent volgens Bauer ‘niet terugblikken op 25 jaar Frans’. Het is juist een heel ‘eigentijdse show’. "De fans zullen verrast zijn", verwacht hij.

Zijn laatste single ‘Kom nu maar in mijn armen’ is volgens hem een goed voorbeeld van dit eigentijdse geluid.

Wachten op privacy instellingen...

Traditie: start in Uden met kippenboer op de hoek
Uden is voor de zanger een vertrouwde plek. Al meer dan twintig jaar trapt hij zijn concertreeksen hier af. "Het is gewoon een gezellig Brabants theater", verklaart hij die traditie. "En een gigantisch goede kippenboer op de hoek."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.