Vanaf zaterdag hangen Rembrandt, Jan Steen en Monet in Van Abbemuseum in Eindhoven [SNEAK PREVIEW]

5 januari 2018 om 12:08
De schilderijen van Rembrandt van Rijn en Karel en Appel zijn het hoogtepunt van de tentoonstelling
De schilderijen van Rembrandt van Rijn en Karel en Appel zijn het hoogtepunt van de tentoonstelling
Monet, Rembrandt van Rijn en Karel Appel. Schilderijen van onder anderen deze grote schilders hangen de komende drie weken in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ze maken een tour langs verschillende musea in Nederland.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door

Vrijdag werden in de zaal waar de schilderijen hangen de laatste puntjes op de i gezet. Zo werden er lijnen op de grond getrokken waar het publiek achter moet blijven. Zaterdag gaan de deuren open. Omroep Brabant verslaggever Daisy Schalkens kreeg alvast een sneak preview.
[video:2623908] 

Hulp van de BankGiro Loterij
De schilderijen werden gekocht met behulp van de BankGiro loterij. "Bijna heel Nederland doet mee aan die loterij en heeft hier dus aan 'meebetaald'. Daarom willen we iedereen de kans geven om de schilderijen te bekijken.", vertelt Diana Fransen. Zij is de curator van het Van Abbemuseum.

BEKIJK OOK: 'Heel bijzonder' voor Van Abbemuseum: een Rembrandt aan de muur 

In totaal hangen er de komende drie weken tien topstukken in het museum. Deze komen uit de collecties van Het Kröller-Möller Museum in Otterlo, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...