Vader kaffert homoseksuele zoon uit… hoe reageert Eindhoven?

7 januari 2018 om 14:22
nl
Een bijzonder verborgen camera-experiment bij de foodhall op de Smalle Haven in Eindhoven. Het programma Hufterproef van WNL testte daar hoe toevallige omstanders reageren op een vader die duidelijk moeite heeft met de geaardheid van zijn zoon. Het filmpje roept veel reacties op op Facebook.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Voor de kijker doet het misschien wat gekunseld aan, maar de gasten op het terras van de foodhall in Eindhoven weten niet wat ze meemaken. Een zoon heeft afgesproken met zijn vader en bespreekt luidkeels zijn nieuwe vriendin, die pa vandaag voor het eerst gaat ontmoeten.

Flinke koplampen
De teleurstelling is dan ook groot als de man niet de door hem gewenste 'flinke koplampen' op het terras ziet verschijnen, maar een jongen. Zijn reactie liegt er niet om, hij weigert de vriend van zijn zoon een hand te geven en gaat met flinke stemverheffing tekeer tegen de twee.

De omstanders reageren geschrokken, en naarmate de scene vordert beginnen ze zich er ook mee te bemoeien. Ook op Facebook, waar het filmpje al bijna 100.000 keer is bekeken reageren mensen boos op het gedrag van de 'vader'.

Slecht geacteerd
"Wat een eikel van een vent zeg!!! Gelukkig is het in scène gezet", zegt Peter. Over de geloofwaardigheid van het schouwspel lopend de meningen uiteen. Saskia: "Los van het slechte acteren en het idiote gedrag van 'pa'. Het lijkt mij toch dat je je coming out of het voorstellen van je nieuwe vriend(in) niet zomaar in een vol restaurant laat afspelen?".

Het programma Hufterproef is maandag te zien op NPO3.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.