Beschoten huis al eerder in het vizier van politie en gemeente: 'Er is gelijk actie ondernomen'

7 januari 2018 om 16:22
nl
Het beschoten huis in de Bredase wijk Princenhage was al bekend bij de politie. Dat zegt burgemeester Paul Depla. Begin december kwamen er al concrete signalen van drugsoverlast binnen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Op het moment dat die signalen kwamen, is er door de politie gelijk actie ondernomen en werd het pand onderzocht”, zegt Depla. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het pand aan de Hagehof in Princenhage beschoten. Ondanks de meldingen van drugsoverlast, wist Depla niet dat de situatie zo uit de hand zou lopen.

“Als je je bedenkt dat we heel vaak signalen krijgen over drugsoverlast en drugspanden, zouden we bij elke situatie moeten denken: ‘Daar kunnen dit soort schietpartijen ontstaan’. Nee, daar wil ik niet aan denken. Dat is ook de reden dat we gezegd hebben: we grijpen nu direct in."

Achtergrond van de schietpartijen
Volgens burgemeester Depla is niet te zeggen of de beschietingen vrijdagnacht ook te maken hadden met drugsoverlast. “Ik heb geen idee wat de achtergrond is van de beschietingen. Ik constateer alleen dat er geschoten is en dat het heel erg mis had kunnen gaan, zowel in Princenhage als in Tuinzicht. En dat is voor mij onacceptabel."

"Wat de achtergrond ook precies is, voor mij als burgemeester is het belangrijkste dat de buurt en bewoners veilig moet zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.