Ook tiende keer geen finish: Ebert Dollevoet uit Dakar Rally gezet

10 januari 2018 om 05:45
nl
De Dakar Rally zit erop voor Ebert Dollevoet. De coureur uit Valkenswaard is door de organisatie uit de rally gezet, omdat hij te veel waypoints heeft gemist. Dat zijn gps-punten in de duinen waar je langs moet rijden.
Profielfoto van Twan Spierts / Sandra Kagie
Geschreven door
Twan Spierts / Sandra Kagie

Het komt er in feite op neer dat hij te veel stukken niet heeft gereden die hij wel had moeten rijden, legt verslaggever Twan Spierts woensdagochtend uit in het programma WAKKER. Spierts volgt in Peru de Dakar Rally voor Omroep Brabant. 

De coureur uit Valkenswaard stond woensdagochtend vroeg (Ned. tijd) overigens nog vast in de duinen met problemen aan zijn auto. Spierts verwacht dat hij nog in beroep zal gaan tegen de beslissing van de organisatie. Maar hij geeft hem niet veel kans. "Het is allemaal heel kort dag. En hij krijgt nu gewoon geen starttijd voor de volgende etappe."

Veel problemen 
Dollevoet had de afgelopen dagen veel last van problemen met z’n auto. Twee keer achter elkaar bracht hij de nacht (gedeeltelijk) door in de duinen en arriveerde hij pas ‘s ochtends in het bivak.

LEES OOK: Ebert Dollevoet slaat weer een nacht over: 'Dit is niet vol te houden'

In de etappe van maandag heeft hij volgens de organisatie dus een te groot deel van de route gemist. Zijn avontuur is daarmee tot een einde gekomen. Een boodschap die hij van zijn monteur kreeg.

Wachten op privacy instellingen...

Nog nooit gefinished
Het was de tiende Dakar-deelname van Dollevoet. De finish haalde hij nog nooit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.