Video

De eerste 'homowagen' voor het carnaval in Kielegat is bijna af

14 januari 2018 om 18:29
nl
Nog een paar weken tot carnaval. De wagenbouwers zetten alle zeilen bij om hun creaties op tijd af te krijgen. Opvallend: juist de wagen van de nieuwkomer is al bijna af. Zes carnavalsverenigingen gaven het publiek zondag een voorproefje tijdens de Open Dag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het bier vloeit zondagochtend al rijkelijk, bij de bouwhal aan de Weidehek in Breda. “We maken de Grote Markt van Breda na”, vertelt Robin van den Braak (28) uit Breda, van carnavalsvereniging de Narrekoppen. “Het publiek mag straks op onze wagen klimmen. Dan sta je letterlijk op de Grote Markt.”


De vereniging heeft onder andere de Grote Kerk, het stadhuis en verschillende cafés nagebouwd. “We zetten Breda als beste binnenstad op de kaart. Breda is vanaf boven het mooist, vandaar de vliegtuigen en luchtballonnen op de wagen.”

Travestiet
“Wij hebben de eerste homowagen! En we zijn zo goed als klaar. Alleen de trekker moet nog”, vertelt bouwer Roel van Heeswijk (49), glunderend. Het is een kleurrijke wagen, met volop roze, paars en rood. Of er nog blote mannen op komen? “Nee, maar wel travestieten. Die komen op speciale balkons.”

Een groep vaste bezoekers van de Venise Bar in Breda heeft carnavalsvereniging de Jeanettekes opgericht. Ze doen dit jaar voor het eerst mee. Het is één van de weinige de weinige gay-carnavalsverenigingen van Brabant. Het bevalt goed. “Het ontwerp voor volgend jaar ligt al weer klaar”, vervolgt van Heeswijk. 

De bouwers hebben nog een kleine vier weken om alles af te krijgen. Ook al moet er nog veel werk verricht worden, het vertrouwen is groot. “Het komt altijd af en het is altijd krap”, lacht bouwer Dennis Nuitermans (39).

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.