Video

RTL brengt alle gevaarlijke verkeerslocaties in beeld, kruising in Tilburg het gevaarlijkst

15 januari 2018 om 08:02
nl
46 ongelukken gebeurden er in drie jaar tijd. Daarmee is de kruising tussen de Blaakweg, de Ringbaan West en Ringbaan Zuid in Tilburg de gevaarlijkste verkeerslocatie van Brabant. Dat bleek maandag uit onderzoek van RTL Nieuws. De gemeente Tilburg laat in een reactie weten zich niet in de cijfers te herkennen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

In totaal vielen er zeven slachtoffers – zowel doden als gewonden - op het gevaarlijke kruispunt. Geen stuk asfalt in de provincie zorgde voor meer ongelukken volgens de cijfers van RTL. Het kruispunt is daarmee de op twee na gevaarlijkste verkeersplek van Nederland.

Knooppunt De Stok Roosendaal
In de top vijf staat nog een Brabants kruispunt: Knooppunt De Stok in Roosendaal. Hier werden 45 ongelukken genoteerd (nul slachtoffers).

RTL verzamelde cijfers van ruim 200.000 ongevallen uit de periode 2014 tot eind 2016, waarvan de politie of Rijkswaterstaat een exacte locatie noteerde en maakte daarmee een kaart van de gevaarlijkste verkeerslocaties in Nederland. 

Gemeente Tilburg
"Wij snappen niet hoe RTL aan deze cijfers komt", zegt Ton Daalman, woordvoerder van de gemeente Tilburg. "We hebben dezelfde cijfers bekeken, maar bij ons komt deze kruising niet eens voor in de gevaarlijkste plekken van Tilburg." De plek, waar vier grote verbindingswegen in Tilburg elkaar ontmoeten, is volgens Daalman een jaar geleden wel nog onder handen genomen. "Er was een onhandige situatie waarbij auto's elkaar moesten kruisen. Hier ontstonden nog wel eens onhandige situaties. Maar dit is al veranderd en ook toen zagen wij hier niet veel meer ongelukken."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.