Het dorp Reek en de felle strijd om de Aldi: ‘Nieuwe acties komen zeker!’ - Omroep Brabant

Het dorp Reek en de felle strijd om de Aldi: ‘Nieuwe acties komen zeker!’

15 januari 2018 om 13:01
nl
Hij moet en zal er komen: een Aldi in Reek. Bewoners komen met nieuwe acties als de gemeente Landerd bij haar besluit blijft om de supermarkt tegen te houden. De actiegroep bespreekt maandagavond hoe ze verder gaan.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

“We zijn boos, teleurgesteld en verontwaardigd. We zijn eerder al met een grote meute naar de gemeenteraad gegaan, met volop spandoeken. Dat soort acties zullen zich zeker herhalen”, vertelt Guus Weitzel (51), van de actiegroep. “Een supermarkt is goed voor de leefbaarheid in het dorp. Die kans moeten we aangrijpen.”

Actie

“Die Aldi komt in Reek! Wij blijven actie voeren en leggen ons hier niet zomaar bij neer”, vult Susan Hendriks (47) aan. “Ze moeten het ons gewoon gunnen.”

De bewoners strijden niet per se voor een Aldi. “We willen een supermarkt en Aldi bood zich aan”, vervolgt Weitzel. De supermarktketen wil graag een winkel van duizend vierkante meter beginnen op het braakliggende terrein naast de Rijksweg N324. De gemeente Landerd stak daar april vorig jaar echter een stokje voor.

Handtekeningen
De groep haalde vorig jaar 2630 handtekeningen op. Langs de weg hangt een spandoek, met leuzen als: ‘Gemeente Landerd, word wakker.’

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente liet vervolgens een onderzoek uitvoeren. Ook dat ziet er niet goed uit voor de Aldi-fans. Een supermarkt is volgens het onderzoek goed voor Reek, maar slecht voor de winkelcentra in Schaijk en Zeeland.


De bewoners leggen zich daar niet bij neer.  De gemeente Landerd laat weten dat het onderwerp ergens de komende maanden wordt behandeld in de raadsvergadering. De gemeentewoordvoering laat weten nu niets over het onderwerp te kunnen zeggen. "Het woord is nu aan de gemeenteraad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.