Video

Opnieuw ritzege voor Ton van Genugten in Dakar Rally, verschil slechts 33 seconden

17 januari 2018 om 00:47
nl
Ton van Genugten heeft zijn tweede etappezege in de Dakar Rally binnen. De trucker uit Eersel was dinsdag de snelste bij de vrachtwagens en liet daarmee zien dat zijn uitspraken, eerder deze week, allerminst grootspraak waren.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Van Genugten verloor in de eerste week van de rally veel tijd en vergooide daarmee zijn kansen op de eindzege. De coureur vertelde de verslaggevers van Omroep Brabant, die bij de rally bivakkeren, dat hij het gevoel heeft de grote jongens te kunnen verslaan. Hij bewees dinsdag dus voor de tweede keer in een paar dagen tijd dat ook daadwerkelijk te kunnen.

"Het was vandaag een hele zware beproeving", sprak Van Genugten. "Zowel voor de banden, de motor als voor onszelf. Het was fysiek zwaar. Wie goed gesport heeft, is eerste geworden. Ik ben ook tevreden dat we overal goed doorheen zijn gekomen."

Wachten op privacy instellingen...


LEES OOK: Eerste Nederlandse succes in Dakar Rally op naam van Brabander Ton van Genugten uit Eersel [VIDEO]

Van Genugten hoopt in het algemeen klassement nog te stijgen, de komende dagen. Zijn doel is een plekje op het erepodium. Waarbij alleen de derde plek nog haalbaar lijkt. Hij staat nu vierde. "We houden het spannend", zei de inwoner van Eersel daarover. Hij won dinsdag overigens de rit met minimaal verschil. Hij was slechts 33 seconden sneller dan de Argentijn Federico Villagra.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.