De boom van Jan viel in de slaapkamer van een leegstaand huis: ‘Het had heel anders kunnen aflopen’

19 januari 2018 om 12:06
nl
Het was een joekel van een boom die donderdag dwars door het dak van een huis aan de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle viel. Gelukkig woonde er niemand meer.
Geschreven door

Toch schrok Jan van Wonderen (61) flink, want het was zijn boom. “Het is overmacht, maar ik voel me wel schuldig”, zegt hij. “Het had heel anders kunnen aflopen, de boom viel recht in de slaapkamer.”

Monument

In de monumentale boerderij woonde een 89-jarige oude vrouw. Maar inmiddels staat het al bijna tien jaar leeg. "Dat is een gelukkig bij een ongeluk. Anders was het leed niet te overzien geweest."

"Het is geen drama, maar het is wel een hoop gedoe. Zeker voor de pandeigenaren. Het geeft een hoop papierwerk." De bomen zijn veertig jaar oud en ongeveer 25 meter hoog. "Ik heb ze altijd goed onderhouden. Daar lag het niet aan", weet hij.

Takelen

Van Wonderen hoopt zijn eigen huis te verkopen. "Een omgevallen boom helpt dan niet mee", weet hij. De boom wordt vrijdagmiddag weggetakeld.

Door de storm die donderdag over de provincie raasde, vielen op meer plaatsen bomen om. In Waalre begaf een boom het ook, waarna die eveneens op een huis viel. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.