Ton van Genugten wint slotetappe in Dakar Rally

20 januari 2018 om 17:25
nl
Ton van Genugten heeft zijn Dakar Rally goed afgesloten. De coureur uit Eersel boekte zaterdag zijn vierde etappezege. Precies een week geleden boekte hij zijn eerste dagzege van dit jaar. Dinsdag en donderdag was hij ook de beste.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Van Genugten wint met een nipte voorsprong op Martin Macik, die elf seconden langzamer was. Dmitry Sotnikov werd derde met een achterstand van drie minuten en 35 seconden.

Wachten op privacy instellingen...Geen podium
De eindzege in de veertigste editie van de beroemde rally ging naarde Rus Edoeard Nikolajev, die vorig jaar ook al de beste was in zijn Kamaz. Van Genugten deed lang mee om een podiumplaats. 

Een kapotte stuurpomp van zijn Iveco wierp hem vrijdag in de voorlaatste etappe echter ver terug. Hij moest het tweede deel van de rit zonder stuurbekrachtiging uitrijden en verloor daardoor ruim vier uur. In het klassement viel hij daardoor terug van de vijfde naar de negende plek.

Dagzeges
Het had voor Van Genugten zijn vijfde dagzege kunnen zijn. Maar in de vijfde etappe werd hij opgehouden door pech bij Coronel. In het algemeen klassement kreeg hij die verloren tijd terug, voor de dagetappe niet. In de zevende etappe was het vervolgens alsnog raak. Daarna was hij gretig, hoopte op meer succes. Dat succes kwam er dinsdag, donderdag en zaterdag met zijn vierde etappezege.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.