Boef ontsnapt aan bierdouche, zaal drooggelegd en extra lijn beveiligers

20 januari 2018 om 22:40
nl
Rapper Boef uit Tilburg is zaterdagavond in het hoge noorden ontsnapt aan een bierdouche. Met inzet van extra beveiligers en een zaal die werd drooggelegd, kon de omstreden muzikant zijn show ongestoord opvoeren tijdens het Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Boef kwam rond de jaarwisseling negatief in beeld door zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij had op social media drie dames die hem een lift gaven, uitgemaakt voor 'kechs' (straattaal voor 'hoeren'). Het optreden van Boef in Groningen was voorafgegaan door een serieus debat over de 'maatschappelijke verantwoordelijkheid van festivals en artiesten'. In tegenstelling tot andere muziekfeesten, gunde ESNS de rapper wel een plek op het podium. Ondanks boze protesten van bezoekers die aankondigden om hun kaartjes in te leveren of hem anders te trakteren op een bierdouche.

Wachten op privacy instellingen...

Excuses
ESNS nam daarom het zekere voor het onzekere. Vanachter een extra lijn beveiligers mocht het publiek naar de rapper komen luisteren. De bezoekers moesten bij de ingang hun drankjes inleveren. In de zaal werd verder geen druppel geschonken om ieder mogelijk protest in te dammen. Ook Boef zelf probeerde een dreigend brandje in de kiem te smoren. Voor zijn eerste nummer bood hij direct excuses aan. "Ik ben misschien niet de ideale schoonzoon, maar mijn woorden bedoelde ik niet zo." Die opmerking werd vanuit de zaal beloond met applaus.

Wachten op privacy instellingen...

Tweets
Toch kon de knieval van de rapper niet voorkomen dat bezoekers hun ongenoegen via social media gingen spuien. Een korte bloemlezing: "Boef is bang dat hij nat wordt, Huilie huilie". "Boef en Noorderslag. Iets met een vlek en niet wrijven." "Lichamelijk volgroeid. En daar houdt het volwassen zijn van Boef ook zo'n beetje op." "Ergste aan dat hele Boef debacle is dat ik net een halve liter bier heb moeten weggooien omdat mensen niet snappen dat bier gooien voor dummies is."

 

Maar dat Boef een artiest is die een zaal naar zijn hand kan zetten, bewees hij vanaf het begin. Het openingsnummer is vers geschreven en ging over alle heisa die over zijn uitspraken is ontstaan. Daarmee pakte hij het publiek bij de strot en dwong bij veel bezoekers bewondering af. Ook daarover volgden op social media reacties.

Na zijn optreden op Noorderslag zette Boef koers richting Time Out in Gemert. Zijn optreden daar verliep eveneens zonder problemen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!