Video

Nabestaande Anton Kotte optimistisch over onthulling van MH17-gedenkteken in maart

21 januari 2018 om 13:04
nl
De gemeente Eindhoven is ‘full speed’ bezig om het voor elkaar te krijgen dat het MH17-gedenkteken bij vliegbasis Eindhoven op 24 maart onthuld kan worden. Dit maakte Anton Kotte uit Eindhoven zondagmiddag bekend in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant. Kotte verloor bij de ramp met MH17 zijn zoon, schoondochter én kleinkind.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

“De sokkel is praktisch klaar”, vertelde Kotte in de talkshow. Nu is vooral nog een kwestie van het regelen van ‘de logistieke operatie’ op 24 maart. Denk bijvoorbeeld aan een beveiligings- en een bewegwijzeringsplan. Kotte is dan ook optimistisch dat de onthulling die zaterdag zal plaatsvinden.

Anton Kotte in KRAAK over het MH17-gedenkteken (tekst gaat door onder de video).

Afgelopen week is er hierover nog overleg geweest met burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. “En ik ben daar met een goed gevoel weggegaan”, vertelt Kotte. Even leek het erop dat te weinig geld de komst van het gedenkteken in Eindhoven in de weg zou staan. Maar aan het overwinnen van die financiële hobbel wordt volgens Kotte ‘hard gewerkt’.

Onderzoek

Ook het strafrechtelijk onderzoek rond MH17 komt in het gesprek aan bod. Een onderzoek dat Kotte op de voet volgt. En hij sluit op basis van informatie van het Openbaar Ministerie niet uit dat er snel iemand in staat van beschuldiging zal worden gesteld. 

Het OM ‘is zover’, zegt hij erover. Wellicht dat er volgens hem nog dit jaar een dagvaarding komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.