Twaalf jaar geëist tegen overvaller: 'de maatschappij moet tegen deze man beschermd worden"

26 januari 2018 om 09:25
nl
Twaalf jaar cel werd er geëist tegen overvaller Issam T. Hij stond vrijdag onder meer terecht voor twee gewapende overvallen in Someren en Overloon. Deze pleegde hij toen hij proefverlof had van gevangenis Ter Peel in Limburg. Hij pleegde ook nog een overval in Geleen tijdens een weekendverlof.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"De maatschappij moet langdurig beschermd worden tegen deze man. Ik vraag niet om de maximale straf van zestien jaar maar wel om een straf van 12 jaar", zei de officier van justitie tegen de rechtbank in den Bosch.

De man zat in Limburg een straf van 15 jaar uit na een veroordeling in 'de Hoensbroekse kofferbakmoord'.   De man pleegde de gewapende overvallen in januari vorig jaar. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Toen bekend werd dat de verdachte dit in zijn weekendverlof had gedaan en hij ook nog eens wapens in zijn cel bewaarde, was de verbijstering in Overloon en Someren groot.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook de politiek roerde zich. Madeleine van Toorenburg van het CDA stelde in de Tweede Kamer vragen over hoe dit mogelijk was. Ook de vondst van zware wapens en munitie in zijn cel, leverde extra gefronste wenkbrauwen op.

 

Wachten op privacy instellingen...

De verdachte ontkent bij de overvallen betrokken te zijn.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.