Nieky Holzken krijgt na 'klotejaar' bokscontract aangeboden in Miami

26 januari 2018 om 13:54
nl
Na wat hij zelf 'een klotejaar' noemde, ziet het er weer rooskleurig uit voor Nieky Holzken uit Helmond. De voormalig kampioen kickboksen is een andere weg ingeslagen en werkt inmiddels hard aan een bokscarrière. "Ik was uitgenodigd in Miami, daar heb ik een wereldkampioen alle hoeken van de ring laten zien. Ze hebben me meteen een contract aangeboden, dus het kan goed zijn dat deze man dit jaar in Miami woont met z'n gezin."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Helemaal rond is het nog niet, maar volgens Holzken wordt het contract nog deze week opgestuurd. "Een carrière in Amerika, dat zie ik wel zitten, ja", vertelde hij vrijdag in het Omroep Brabantprogramma Brabants Bont. "Wie kan als jonge jongen uit Helmond nou zeggen, ik heb een paar jaar in Amerika gewoond? Dat lijkt me te gek."

Begonnen als vuilnisman
Zestien jaar geleden stond Holzken nog achter de vuilniswagen te werken. Hij wist zichzelf helemaal omhoog te knokken. Inmiddels heeft hij met kickboksen al zijn dromen waargemaakt. "Ik ben vijf jaar ongeslagen geweest en heb zeven wereldtitels gewonnen.  Maar de laatste drie jaar was de motivatie voor het kickboksen een beetje aan het wegebben, want mijn hart ligt eigenlijk bij het boksen." De Helmonder kampte met blessures en het lukte niet de wereldtitel terug te pakken. 

Vier kilo afgevallen voor wedstrijd
Nu hij vol voor de bokssport gaat, is de spirit weer helemaal terug. "Het loopt lekker, ik zit goed om mijn schema voor m'n wedstrijd volgende week." Voor die wedstrijd is hij al de nodige kilo's kwijt. "Vier kilo ben ik inmiddels verloren, er moet nog een kilootje af en dan ben ik er. En als de wedstrijd er dan op zit, dan is het feest want dan mogen we weer eten wat we willen. Dan laad ik m'n twee kinderen in de auto en rijden we naar de dichtstbijzijnde fastfoodketen voor een feestmaal!"

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!