Hoofdverdachten van enorme drugsactie ‘Operatie Trefpunt’ voor de rechter

30 januari 2018 om 10:12
nl
De vier hoofdverdachten in het grote drugsonderzoek Operatie Trefpunt komen dinsdag voor de rechter in Den Bosch. Ze werden in april 2016 aangehouden bij een enorme politieactie waarbij 1500 opsporingsambtenaren meer dan honderd panden binnenvielen in Zuid-Nederland. Dat alles in de strijd tegen drugscriminaliteit.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De verdachten die vanaf dinsdag terecht staan worden gezien als de spil in een groot drugsnetwerk dat werd gerund vanuit verhuurbedrijf Party King in Best. Het bedrijf functioneerde als trefpunt waar aanbieders en kopers van synthetische drugs met elkaar afspraken om deals te sluiten. De plek werd geobserveerd en afgeluisterd door de politie.

Spil
Operatie Trefpunt geldt als een van de grootste drugsacties ooit uitgevoerd in Brabant. Tientallen verdachten kregen al cel- en werkstraffen opgelegd. De rechtbank in Den Bosch heeft vijf dagen voor de zaak uitgetrokken.

Vorig jaar waren er al diverse rechtszaken tegen verdachten. Daarbij is onder meer de bekende Tilburgse motorclub-captain Corin D. veroordeeld. Hij is sindsdien spoorloos.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.