Zestig flatbewoners in Bergen op Zoom zijn overlast jongeren zat

30 januari 2018 om 17:10
Foto: Eva de Schipper
Foto: Eva de Schipper
Zestig bewoners van de Plejadenlaan in Bergen op Zoom hebben dinsdag een gesprek gevoerd met burgemeester Frank Petter. Aanleiding is de aanhoudende overlast van hangjongeren.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Petter vertelde tijdens de bijeenkomst onder meer dat er twee nieuwe HD-camera's geplaatst zullen worden om de flats en de jongeren in de gaten te houden. Ook blijft de politie voorlopig extra surveilleren. Omwonenden, vooral Edith de Waal, worden al langdurig geterroriseerd door de groep.

Wachten op privacy instellingen...

Zo zat er poep op de wanden van de lift, verdwenen er plantenbakken en werden de bewoners uitgescholden en geïntimideerd.  De Waal herkende de plaatselijke terror-jeugd. "Het zijn steeds dezelfden, met donkere kleding en een bontkraagje. Het zijn buitenlandse jongeren.” 

De vrouw heeft niets tegen buitenlanders zei ze toen tegen Omroep Brabant. Ze heeft juist medelijden met de jongeren. "Het liefst zou ik een schaftkeet voor ze maken, zodat ze niet buiten hoeven te hangen."

Heitje voor een karweitje
Meerdere jongeren vinden de overlast voor de bewoners ook vervelend en kwamen zelf met een oplossing. Achraf, Nabil en Mohamed willen dat het positief verbetert in de wijk. De drie vrienden gaan zich inzetten voor de flats en gaan klusjes uitvoeren.

Wachten op privacy instellingen...

 

Verschillende meningen
Niet alle bewoners zijn het eens met klaagster Edith. Het grootste gedeelte van alle bewoners was niet op de bijeenkomst. Volgens flatbewoonster Monique komt dit door Edith. "Niemand durft te komen en hier vrijuit te spreken."

Niet alleen Monique, maar ook andere bewoners die anoniem willen blijven zeggen dat de overlast wel meevalt. "Er is weleens overlast, maar niet zo erg als zij beschrijft". 

Jongeren klagen ook over Edith. Zo smeert ze slaolie op elektriciteitskastjes zodat de jeugd daar niet op kan zitten. Ze zou ook met een brandblusser jongeren wegjagen.  

 

Wachten op privacy instellingen...