Snelweg A58 gaat stroom opwekken: nu de slimme ideeën nog

1 februari 2018 om 16:11
Een herkenbaar lint waar van Breda tot Eindhoven waar  energie opgewekt wordt  en opgeslagen. (Foto: metropool regio Eindhoven)
Een herkenbaar lint waar van Breda tot Eindhoven waar energie opgewekt wordt en opgeslagen. (Foto: metropool regio Eindhoven)
De A58 wordt niet alleen verbreed maar ook voorzien van de meest slimme snufjes om stroom op te wekken. Van Eindhoven tot aan Breda gaan de betrokken instanties zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en energiemaatschappij Enexis de komende weken nadenken over de meest vernuftige manieren om van deze snelweg een 'energiecorridor' te maken.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Iedere meedenker gaat kijken waar hun regio het meeste winst kan boeken. Dat kan zijn door wind, zon en warmte. Dat zijn allemaal ingrediënten die energie kunnen leveren. Een andere manier om energietechnische snufjes te leveren is door manieren te bedenken om energie langs de snelweg op te slaan en te vervoeren. 

Lint

Donderdag hebben alle partijen een handtekening gezet waarin ze zichzelf tot halverwege maart geven om met ideeën te komen. Uiteindelijk moet de A58 van Eindhoven tot aan Breda de 'Brabantse Energiecorridor' worden. Dit is een herkenbaar lint door het landschap waar een enorme energieopbrengst voor Brabant geleverd wordt.


Wachten op privacy instellingen...