‘Illegale boomhut’ van Luuk (5) en Myrthe (8) moet tegen de grond: ‘Te triest voor woorden’

2 februari 2018 om 13:13
nl
Luuk (5) en Myrthe (8) Kooistra kregen van hun opa een boomhut , compleet met kabelbaan. De hut staat op een eigen stuk grond in een bos bij Riel. "Niemand heeft er last van." Toch wil de gemeente Goirle dat de hut zo snel mogelijk gesloopt wordt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"De gemeente mag niet bepalen wat er met opa's hut gebeurt. Ik ga ze op hun kont slaan." Luuk heeft geen goed woord over voor de actie van de gemeente. Ook Myrthe is ontdaan. "Het is heel stom. De kabelbaan was heel stoer en ik kwam er heel vaak.”

Opa Will Verheijen werkte een jaar lang bijna iedere dag aan de boomhut. In 2015 was het bouwwerk klaar. Twee jaar lang genoten de kinderen intens van de hut, totdat een paar weken geleden ineens een brief op de deurmat viel, met daarin de opdracht om de hut en kabelbaan te verwijderen. 

Ziek
“Dit is te triest voor woorden. Het is gewoon heel flauw. Ik snap niet dat de gemeente zich niet bezighoudt met belangrijkere dingen”, vertelt oma Annelies. “Mijn man heeft er van wakker gelegen. Hij is er zelfs ziek van geweest. Al dat werk is voor niets geweest.”

Will en Annelies waren simpelweg vergeten een vergunning aan te vragen. “We hebben er nooit bij stilgestaan. Het is ons eigen stuk grond, dus we dachten dat het niet nodig was.”

Brandhout
Will en Annelies leggen zich bij het besluit neer en gaan de hut binnenkort afbreken. “Ik hoop dat we er iemand anders blij mee kunnen maken. Het is zonde om alles weg te gooien. Anders hebben we extra stookhout voor de winter”, lacht Annelies. 

Volgens de gemeente Goirle was het geen gerichte actie. “In onze gemeente staan veel illegale bouwwerken. Die hebben we breed geïnventariseerd” , vertelt een woordvoerder van de gemeente. “We zijn met de familie in gesprek gegaan en we hebben gekeken of we het bouwwerk kunnen legaliseren. Dit bleek helaas niet mogelijk.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!