Video

Toch geen boete voor carnavalswinkel in Oeteldonk, gemeente gedoogt kikkers in bloempot

2 februari 2018 om 14:27
nl
De boete van 240 euro, die eigenaar Astrid Hoofs van de gelijknamige carnavalswinkel in Den Bosch donderdag kreeg voor ongeoorloofde kikkerversieringen bij haar winkel, wordt ingetrokken. Dat laat de gemeente Den Bosch vrijdagmiddag weten. Ook mogen de bewuste versieringen, onder meer enkele kikkers in bloempotten bij de winkel van Astrid, tot en met de dinsdag van carnaval blijven staan.
Geschreven door

Hoofs is hierover door de gemeente Den Bosch op de hoogte gesteld. ‘De gedoogsituatie’, geldt volgens een woordvoerder van de gemeente voor alle ondernemers in de stad. Na carnaval wordt bekeken of er volgend jaar in Oeteldonk sowieso ruimere regels wat betreft versieringen moeten gelden. 

"Ik ben enorm opgelucht dat ik die boete niet hoef te betalen en de oetels mogen blijven staan. Ik was ook niet van plan om ze weg te halen. Oetels horen nou eenmaal bij Oeteldonk. Het staat niemand in de weg, dus die boete was belachelijk", vertelt de onderneemster. "Het is heel kinderachtig dat er zo veel ophef is om een paar oetels."

Tekst gaat verder onder de video.

Kikkers waren reclame-uiting
De kikkers in de bloempoten en de kikkers aan de vlaggen bij de winkel in de Vughterstraat voldeden volgens de gemeente qua afmetingen overigens aan de huidige regels. Het probleem zat hem echter in het feit dat Hoofs de bewuste kikkers in haar winkel verkoopt. "Dus zijn ze aangemerkt als reclame-uitstalling", zegt de woordvoerder. En dergelijke uitingen zijn niet toegestaan. Dit beleid heeft de gemeente in eerste instantie gehandhaafd, maar nu wordt het dus wel tijdelijk toegestaan. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

Versieringen die nu tot en met carnaval tijdelijk mogen, moeten volgens Den Bosch wel voldoen aan het ‘huidige uitstallingenbeleid’ en ook moeten versieringen beperkt blijven tot ‘Oeteldonkse uitingen’.

"Ook de gemeente ziet graag dat de stad in aanloop naar carnaval een kwalitatief goede en feestelijke Oeteldonkse uitstraling heeft. We juichen het toe als ondernemers en inwoners van de binnenstad hun pand versieren", voegt de woordvoerder nog toe.

Andere boete
Een boete die Hoofs vorige week opgelegd kreeg, moet ze naar eigen zeggen nog wel betalen. Ze had ook kikkers, oetels, op stellages aan de gevel gehangen. Dit mocht en mag nog steeds niet van de gemeente. Het beleid in Den Bosch is dat je winkelgevels niet mag versieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.