Video

Apetrots op Ireen Wüst: ‘Ze is de beste schaatsster ooit’

12 februari 2018 om 17:00
nl
De burgemeester van Goirle, Mark van Stappershoef, is apetrots op ‘dochter van Goirle’ Ireen Wüst. “Ze is de beste schaatsster ooit”, zegt de burgemeester maandag. “Want we moeten niet vergeten dat ze behalve vier keer op rij goud, ook al acht keer wereldkampioen is geworden.”
Geschreven door

Ireen Wüst won maandagmiddag tijdens de Olympische Winterspelen in PyeongChang (Zuid-Korea) goud op de 1500 meter. De 31-jarige schaatsster kwam in de elfde rit in actie. Ze zette een tijd van 1 minuut en 54,34 seconden neer. 

Huldiging
In het verleden werd Wüst regelmatig gehuldigd in Goirle. Na de Spelen gaat de gemeente contact met haar opnemen om te kijken of dat weer mogelijk is. “Maar voorlopig laten we haar nog even met rust”, zegt Stappershoef. “Want ze kan tenslotte nog een medaille halen.” Op het gemeentehuis in de haast al wel een spandoek opgehangen met de tekst: Goirle feliciteert Ireen. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Op straat in Goirle zeggen veel mensen met trots te hebben gekeken naar de verrichtingen van Wüst. Ook Prins Martijn d’n Irste van Ballefruttersgat, zoals Goirle met carnaval heet, nam tussen de festiviteiten door even de gelegenheid om naar de wedstrijd te kijken. Hij heeft genoten: “Een extra reden om flink te feesten in ons dorp." Een enkele carnavalsvierder in zijn gevolg had de winnende race niet gezien. “Ik had het veel te druk met bier drinken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.