Gerard Franken opgelucht na uitspraak in drugszaak Etten-Leur: 'Eindelijk erkenning'

14 februari 2018 om 17:22
nl
Straffen van achttien maanden, één en zes jaar cel en één keer vrijspraak. De rechter in Maastricht sprak haar oordeel uit in de zaak tegen de mannen die onder meer een drugslab runden in het pand van Gerard Franken in Etten-Leur. Bijna de helft van de door Franken geclaimde schade moet worden betaald.
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

“Voor mij voelt het goed, omdat de rechtbank aandacht heeft besteed aan de slachtoffers.” Franken voelt voor het eerst erkenning vanuit een overheidsinstantie. “Dat is in het verleden bij de gemeente nooit zo geweest.”

LEES OOK: Drugslab in het pand dat je verhuurt? Gerard zat met een hoop ellende toen het hem overkwam

Nachtmerrie
Het was een nachtmerriescenario voor Gerard Franken. Toen hij stopte met zijn bedrijf, besloot hij zijn oude bedrijfspand te verhuren. Zijn huurder verhuurde vervolgens een deel van het pand aan mannen die daar een drugslab begonnen. De schade voor Gerard Franken was groot, Aan het pand, maar ook omdat de gemeente het gebouw een jaar op slot gooide.

De frustratie was enorm, vooral omdat Franken en een onschuldige medehuurder zich dubbel gestraft voelden. Het drugslab werd bij de politie gemeld, maar na het oprollen daarvan werd het pand gesloten, terwijl Franken en de medehuurder er niets mee te maken hadden.

Reacties
De erkenning door de rechtbank doet de familie goed, maar ook vanuit de omgeving kwamen er veel positieve reacties. “Ook dat deed ons goed, omdat mensen het begrepen. Het was nu duidelijk dat we als onschuldigen met de schade opgezadeld werden. Zo’n sluiting van een pand is nooit zwart-wit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.