Video

Lars Boom stelt rentree na hartoperatie uit: ‘Het duurt langer dan verwacht’

16 februari 2018 om 22:14
nl
Lars Boom mikt op een rentree tijdens Parijs-Nice. De wielrenner uit Vlijmen is herstellende van een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen. Bij de operatie was Boom bijna vijf uur onder narcose, en dat was voor de renner zwaarder dan gedacht.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Het was heel heftig”, zegt de 32-jarige wielrenner van LottoNL-Jumbo. “Het is niet niks als ze dingen in je hart wegbranden. Een lichaam moet daarvan herstellen. Langer proces geweest dan ik had gedacht.”

Wachten op privacy instellingen...

 

Volgens planning zou Boom Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne rijden. Dat gaat niet door. Boom blijft een week langer in Tenerife, waar hij samen met ploeggenoot Primoz Roglic op trainingskamp is. Hij richt zich nu op een rentree tijdens de etappekoers Parijs-Nice, van 4 tot en met 11 maart.

“Toen ik vorige week weer begon met trainen, merkte ik dat ik conditioneel toch veel heb ingelverd. Ik moet mijn lichaam de tijd geven om te herstellen en beter te worden. Voor mijn gevoel komt de ‘Omloop’ te vroeg en heeft het meerwaarde om hier nog een week op hoogte te blijven trainen en dan bij Parijs-Nice in te stappen.”

Honger
Na zijn rentree breekt meteen de periode aan waar Boom goed wil zijn. “Mijn periode is van half maart tot half april, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dan moet ik goed zijn. Of de honger extra groot is? Dat denk ik wel. Maar dat moet ook niet de boventoon voeren. Anders ga ik mijn lichaam te hard prikkelen en aanpakken.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.