Michael van Gerwen is niet te stuiten en wint eerste twee toernooien Players Championship

18 februari 2018 om 19:11
nl
Michael van Gerwen heeft een bijzonder succesvol weekend beleefd in het Engelse Barnsley. De nummer één van de wereldranglijst schreef de eerste twee toernooien van het Players Championship allebei op zijn naam.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

'Mighty Mike' versloeg zaterdag in de finale de Engelsman James Wade met 6-4. Een dag later overklaste de dartgigant uit Vlijmen de Australische verrassing Corey Cadby (6-1).

Wachten op privacy instellingen...


Cross al snel geklopt

De nieuwe wereldkampioen Rob Cross, die Van Gerwen op het WK in een zenuwslopende halve finale had verslagen, vloog er beide dagen vroeg uit. Cross kwam hij dus niet tegen, toch verliep Van Gerwens weg naar de dubbele triomf niet over rozen. Hij ontsnapte zondag in de achtste finales zelfs aan uitschakeling. De Engelsman Luke Woodhouse liet enkele 'matchdarts' liggen (6-5). Van Gerwen rekende daarna wel vlot af met twee andere Engelse darters, Adrian Lewis en Simon Stevenson.

De tweevoudig wereldkampioen: “Ik heb niet bepaald een goede dag gehad en ben des te blijer dat ik mijn 102e toernooi heb gewonnen. Ik denk dat ik in de finale steeds heb toegeslagen op momenten dat ik hiervoor een kans had. Heb ook niet zo veel foutjes gemaakt.”

'Corey groot talent'

"Corey moet je niet onderschatten, maar ik denk dat hij vandaag te graag wilde winnen. Voor de toekomst verwacht ik het nodige van hem. Ik zie in hem een groot talent en een toekomstige speler uit de top tien. Hij heeft een ‘great throw’.

Deel drie en vier van The Players Championship worden op 10 en 11 maart gehouden in de Barnsley Metrodome. Vorig jaar pakte Van Gerwen (28)  de eindzege in het Players Championship.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.