Blowers uit het buitenland weer welkom in Tilburgse coffeeshops, proef moet overlast verminderen

21 februari 2018 om 15:55
nl
Tilburg laat vanaf 1 maart weer buitenlanders toe in coffeeshops. Burgemeester Theo Weterings heeft dat woensdag geschreven aan de gemeenteraad. Het gaat om een experiment dat een half jaar gaat duren.
Geschreven door

In 2012 werd besloten dat coffeeshops in het zuiden van Nederland vanwege de strijd tegen het drugstoerisme niet meer aan buitenlanders mochten verkopen. In sommige plaatsen is daar nooit streng op gecontroleerd en andere gemeenten hebben de regels langzaam versoepeld.

Goede ervaringen
Tilburg heeft coffeeshopbezoek door buitenlanders tijdens twee grote muziekfestivals al eens toegestaan. “Hiermee zijn goede ervaringen opgedaan omdat het onder andere heeft geleid tot minder overlast. De logische volgende stap is een langere proefperiode. Ik wil meten of het buitenlandse bezoek aan coffeeshops probleemloos blijft verlopen”, aldus de burgemeester.

Als de ervaringen positief zijn, zal de gemeente de regels voor langere tijd versoepelen, kondigt Weterings tevens aan.

Het CDA in Tilburg is niet blij met de maatregel. Fractievoorzitter Marcel van den Hoven vreest voor een toestroom van drugstoeristen. “Door dit besluit van de burgemeester gaat de rode loper uit voor buitenlandse bezoekers die in Tilburgse coffeeshops drugs willen kopen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.