Lekken staatsgeheimen in zaak Marco Kroon wordt onderzocht: 'Er kunnen levens in gevaar komen'

25 februari 2018 om 20:08
nl
Minister Ank Bijleveld van Defensie gaat onderzoek doen naar het lekken van staatsgeheimen in de zaak rond militair Marco Kroon. “Intern gaan we kijken wie er iets naar buiten heeft gebracht”, zegt de minister in het televisieprogramma WNL Op Zondag.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

“We bekijken de zaak op dit moment, dat is helder. Er staan hoge gevangenisstraffen op het lekken van staatsgeheimen, ik hoop dat iedereen zich dat realiseert. Ik heb niet voor niets gezegd dat er mensen in levensgevaar kunnen komen. In de zaak-Marco Kroon zijn geen winnaars, alleen verliezers. Daarom vind ik het ook heel vervelend dat hieromheen zo veel gegevens naar buiten komen,” zegt Bijleveld.

Er kwam ook kritiek van Kroons collega-commando’s op het feit dat hij de publiciteit zoekt. De minister zegt dat Kroon hierover is aangesproken door Defensie: “Het lijkt me verstandig dat hij er niets over zegt. Hij zoekt de publiciteit en daar spreken we hem op aan. Als zijn rechtspositie in het geding is, mag hij daar zeker wat over zeggen als militair, maar hij mag geen enkel staatsgeheim naar buiten brengen.”

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.