Video

Servicemonteur Edwin Jansen haalt mensen uit de kou: 'Dit zijn de mooiste dagen van het jaar'

26 februari 2018 om 16:56
nl
Hij heeft het er maar druk mee. Edwin Jansen is servicemonteur en rijdt de provincie door om kapotte cv-ketels te maken. Nu met de koude dagen staat zijn telefoon roodgloeiend.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Koud krijgt hij het zelf niet, want hij is de hele dag bezig. Maar hij klaagt geen moment. "Dit zijn toch de mooiste dagen van het jaar. Dan komt het servicemonteur-werk echt voor de dag hè?", vertelt hij aan Omroep Brabant.

Op maandagmiddag is het -1 graden als Jansen naar Rosmalen rijdt om de cv-ketel in een woonhuis voor mensen met een zware handicap te repareren. Begeleider Marga van der Laan is blij met zijn komst. "Edwin is hier al wel vaker geweest, we hebben eerder problemen gehad met onze cv-ketel.

Tekst gaat verder onder de video


In het huis waar Van der Laan werkt wonen tien mensen die allemaal een zware handicap hebben. "Een kapotte cv-ketel is echt heel vervelend want dan kunnen onze mensen niet douchen. De slaapkamers zijn ook koud, dus het is niet prettig om op bed verzorgd te worden. Het is fijn dat Edwin het weer gemaakt heeft."

Edwin doet het met liefde en plezier. "Op zulke dagen rijd ik overal naartoe en maak ik heel veel mensen blij. Dat is het mooiste van het vak."

Druk!
In heel Brabant komen er tal van meldingen binnen over kapotte cv-ketels en verwarmingsinstallaties die de huizen maar niet warm krijgen. "De telefoon staat roodgloeiend. We hebben vandaag al zeker 800 meldingen binnen gekregen", zegt servicemanager John van Orsouw van cv-installatiebedrijf Kemkens. 

Bij Voss Installatie zien ze maandag precies hetzelfde gebeuren. "Het is vandaag zo ontzettend druk. Er blijven maar meldingen binnenkomen van cv-ketels die het begeven." Bij Immens Installatietechniek is het ook 'uitzonderlijk druk'.

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.