Baby Hannah: zes maanden oud en al veel te veel meegemaakt

27 februari 2018 om 09:57
nl
Sinds december woonde baby Hannah, die maandag werd ontvoerd, bij haar huidige pleegouders. Ze was toen vier maanden oud en voelbaar gespannen. Logisch, want het kindje had in haar korte leven al veel meegemaakt. In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. Haar ouders, Rowan en Kim, werden aangehouden voor mishandeling. Maar eenmaal in haar nieuwe, veilige huis bloeide Hannah weer op.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Hannah werd uit huis geplaatst toen ze zes weken oud was. Ze verbleef een tijdje in het ziekenhuis en ging daarna naar een pleeggezin. Daar escaleerde de situatie al snel, door onder meer bedreigingen van vader Rowan tegenover de nieuwe pleegouders. 

Een geheime plaatsing volgde bij de huidige pleegouders van Hannah. Rowan mocht zijn kind niet meer zien. Moeder Kim wel, tijdens speciale bezoekmomenten op een externe locatie zag ze Hannah twee keer in de week. "Dat ging altijd goed, ze had fijne momenten met haar", aldus de pleegvader, die Omroep Brabant maandag sprak.

Alles leek dan ook goed te gaan. Tot maandagochtend. "Mijn vrouw doet iedere maandagochtend boodschappen bij de Lidl. Vanochtend was dat niet anders. Maar toen ze haar spullen in de auto legde, kwam Rowan op haar af", vertelt de aangeslagen pleegvader.'Mijn vrouw kon hier niet tegenop' 

De pleegmoeder van Hannah probeerde Rowan tegen te houden. "Ze zei nog: 'Dit is niet slim, stop hiermee.' Maar praten had geen zin", vertelt de pleegvader. Op dat moment kwam Kim erbij en werd er getrokken aan de Maxi-Cosi. De pleegmoeder kreeg een harde klap op haar borst, waarna Hannah met veel geweld werd meegenomen. Rowan en Kim sprongen in de auto en sloegen op de vlucht. "Mijn vrouw kon hier echt niet tegenop." 

Ondanks het heftige en gewelddadige moment, handelde de pleegmoeder nog rationeel. "Ze heeft het kentekennummer onthouden en de politie gebeld. Ze heeft alles gedaan wat ze kon. Dat heeft ze echt goed gedaan. Maar toch heeft ze veel verdriet, dit heeft echt veel impact op haar. Het is heel bizar als een kindje zo uit je armen wordt gerukt."

Ontvoering uitvoerig voorbereid
Het heeft er alle schijn van dat de ontvoering uitvoerig is voorbereid. "Het lijkt erop alsof ze zicht hadden op ons dagelijks ritme", aldus de pleegvader. "We kregen daar al eerder berichten over, maar we hebben ons niet bang laten maken. We hadden natuurlijk nooit gedacht dat ze hiertoe in staat waren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.