Joshua kocht een caravan zodat daklozen niet in de vrieskou hoeven te slapen

26 februari 2018 om 20:13
nl
Het zijn barre tijden voor daklozen, met de vrieskou. Joshua Campbell (37) heeft daarom zijn auto en caravan maandagochtend in Tilburg neergezet, zodat daklozen er gratis kunnen slapen. "Het is zo zielig als ze in de kou moeten liggen."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Op een parkeerterrein aan de Nimrodstraat staat een zwarte caravan en een auto. Het slot is open. “Elke dakloze is welkom”, vertelt Joshua. De Bredanaar kocht de caravan een paar maanden geleden voor 150 euro via Facebook, speciaal voor mensen die op straat slapen. “Het is zo ontzettend koud. Ik wil die mensen zo graag helpen.”

Wachten op privacy instellingen...

De komende nachten gaat hij op zoek naar daklozen. “Ik bied ze dan een overnachting aan en zorg ook voor eten.” Joshua heeft volop brood, beleg en drinken ingeslagen.  Ook staat er een gaskachel. “In de caravan kunnen twee tot drie mensen slapen. Er kan er vast ook nog één in de auto”, lacht hij. 

‘Huilen’
Het is niet de eerste keer dat hij zich inzet voor deze doelgroep. Vorig jaar november stelde hij voor drie maanden zijn slaapkamer beschikbaar in Breda. “Tien daklozen hebben toen bij mij thuis geslapen. Sommigen moesten huilen van geluk en dankbaarheid.”

Joshua weet zelf hoe het is om het de eindjes aan elkaar te knopen. Hij geeft lessen breakdance en kan nauwelijks rondkomen. "Ik mag niet klagen, ik heb een warm huis. Deze mensen hebben het veel slechter."

Het is nog maar de vraag hoelang het geïmproviseerde opvangcentrum er mag blijven staan. “Ik hoop dat de politie en gemeente niet te streng zullen zijn.” Als het aan Joshua ligt, blijft het staat totdat de ergste kou voorbij is. 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.