Eindhoven heeft het meest te stellen met overlast door verwarde personen

27 februari 2018 om 19:24
nl
Van alle gemeenten in Brabant heeft Eindhoven het meeste te stellen met verwarde personen. Per 1000 inwoners komen er 8,8 meldingen binnen over overlast die verwarde mensen veroorzaken. Dat blijkt uit cijfers van de politie over het jaar 2017.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Ook in Breda (6,6 meldingen per 1000 inwoners) en Etten-Leur (6,3 meldingen per 1000 inwoners) veroorzaken verwarde mensen gemiddeld nogal wat overlast. De gemeente Mill en Sint Hubert sluit de ranglijst en kent met 0,8 meldingen per 1000 inwoners de minste overlast. 

Wachten op privacy instellingen...

Verwarde mensen belasten steeds meer het dagelijkse politiewerk. In het westen van Brabant heeft de politie gemiddeld dagelijks negentien situaties waarbij agenten in actie komen. Het gaat dan om uiteenlopende gevallen als ronddolende demente bejaarden tot aan suïcidale jongeren die thuis door het lint gaan. Geschat wordt dat zeker twintig procent van de noodhulpzaken over verwarde mensen gaat. 

De politie maakt zich zorgen over de forse toename van overlast die verwarde mensen geven. Het aantal geregistreerde incidenten in Nederland met verwarde personen steeg vorig jaar met 12 procent ten opzichte van 2016, van ruim 53.000 naar 83.000. De trend is bij alle eenheden te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.