Video

Schaatser (75) overleden nadat hij door ijs zakte in buitengebied van Hank

28 februari 2018 om 11:27
nl
De schaatser die woensdagochtend door het ijs zakte in het buitengebied bij Hank, is aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 75-jarige man uit Sleeuwijk. De gemeente adviseert de Biesbosch niet te gebruiken voor een schaatstocht vanwege de 'verraderlijke plekken'.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De man was aan het schaatsen op het Gat van Loopgauw toen hij door het ijs zakte. Omstanders zagen het slachtoffer en alarmeerden rond halfelf de hulpdiensten. Een aantal schaatsers probeerde met lange takken en een touw het slachtoffer uit het wak te krijgen. 

Onderkoeld
Het slachtoffer was al snel vermoeid of onderkoeld en kon het touw niet pakken. De schaatsers moesten de reddingspoging staken, omdat de kans groot was dat ze ook door het ijs zouden zakken. De hulpdiensten waren op dat moment al onderweg, aldus een getuige.

Vanwege de ernst van de situatie werden meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter opgeroepen. De brandweer had het slachtoffer rond elf uur op de kant.  Het slachtoffer is nog gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Breda gebracht. Daar is hij overleden.

Verraderlijk
Loco-burgemeester John Bakker betuigde zijn medeleven aan de familie van het slachtoffer. "We wensen hen heel veel sterkte en kracht om het nieuws te bevatten, laat staat te verwerken."

Bakker adviseert het gebied te bezoeken voor een wandeltocht en niet om te schaatsen. “De Biesbosch heeft verraderlijke plekjes van soms vier meter diep en een variabele ijslaag. Het is zaak om de tips van de schaatsbond goed te bekijken en niet alleen het ijs op te gaan. Het is nog niet veilig genoeg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.