Jumbo wordt hoofdsponsor van schaatsers en wielrenners nadat Lotto afhaakt

1 maart 2018 om 07:40
nl
Supermarktketen Jumbo uit Veghel wordt voor minimaal vijf jaar de hoofdsponsor van de schaats- en wielerploeg. Jumbo gaat per 1 januari 2019 de huidige hoofdsponsor Lotto opvolgen.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

“Het is in elk geval prettig dat we volle kracht vooruit kunnen”, reageert Jac Orie, directeur van de schaatsers. “Ik waardeer het enorm dat Jumbo momenteel zijn nek uitsteekt, waardoor wij als schaatsploeg op onze olympische successen kunnen voortborduren.”

Lange termijnvisie
Directeur Richard Plugge van de wielerploeg kijkt uit naar de komende jaren: “Het is fantastisch dat Jumbo haar schouders onder de ploeg zet en met ons iets moois creëert. Wij willen presteren met atleten die we zelf hebben opgeleid en die zich bij ons hebben ontwikkeld. Jumbo biedt ons de ruimte om verder te bouwen op onze solide basis met een langetermijnvisie en om talenten langer aan ons te binden.”

Volgens Plugge spelen de prestaties van de schaatsers op de Olympische Spelen zeker een rol. "Maar we zijn hier al langer over in gesprek. We zijn er ontzettend blij mee. We kunnen vooruitkijken met een positieve bril naar de toekomst."

Veel vertrouwen in ploegen
“De wielerploeg kende in 2017 al een mooi seizoen, met als uitschieter het winnen van twee Touretappes”, vervolgt Colette Cloosterman-Van Eerd van Jumbo. “Die trend lijkt zich voort te zetten, aangezien de ploeg in het prille seizoen al op vijf zeges staat. De schaatsploeg kende vorig seizoen de meest succesvolle WK afstanden ooit met zes wereldtitels en veroverde tijdens de afgelopen Olympische Spelen maar liefst vier keer goud." 

"We begonnen vier jaar geleden als sponsor en zeker sinds het afgelopen jaar zien we op vele vlakken een opwaartse lijn. We hebben veel vertrouwen in beide ploegen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.