IJstransplantatie geslaagd: natuurijsbaan in Moergestel weer open

1 maart 2018 om 10:03
nl
De natuurijsbaan in Moergestel is weer open. Woensdag moest de ijsbaan even dicht omdat het ijs kapot ging door de vele schaatsers. De ijsmeester en zijn ploeg voerden vervolgens een succesvolle 'ijstransplantatie' uit.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

"We zijn heel blij dat het gelukt is," zegt ijsmeester Jan van de Wiel. "En best trots ook. We hebben een paar uur extra flink doorgewerkt." De ploeg heeft ongeveer drie vierkante meter opgevuld met veertig ijsstukken om de baan weer begaanbaar te maken. Die ijsstukken had de ijsclub ergens anders vandaan.

Iedereen van het ijs
Woensdagmiddag moest ijsclub De Vennen iedereen van het ijs sturen. Door de grote drukte waren er gaten in de ijsbaan ontstaan. Maar in de nacht van woensdag op donderdag ontstond er dankzij het harde werk van de vrijwilligers weer een mooie ijsvloer.

De ijsbaan is dus weer geopend, maar de ijsclub roept de schaatsers wel op om niet in groepjes bij elkaar op het ijs stil te gaan staan. De ijsclub houdt de baan ook donderdag goed in de gaten en sluit de baan opnieuw als zich gevaarlijke situaties voordoen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.