Heftig ongeluk in Tilburg gefilmd dankzij dashcam [VIDEO]

2 maart 2018 om 21:15
Op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg heeft vrijdagmiddag een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Dat is te zien op dashcambeelden die zijn opgedoken op Facebook. Bij het ongeluk raakte niemand ernstig gewond.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Te zien is hoe een zwarte auto op het laatste moment en met hoge snelheid probeert in te voegen. Dit gebeurt zo roekeloos dat een bestelbusje moet uitwijken en tegen een auto die op de andere rijbaan aankomt.

De bestuurder van deze auto verliest de macht over het stuur en klapt tegen de vangrail. Op de beelden lijkt de aanstichter, de bestuurder van de zwarte auto, de vangrail nog net op tijd te kunnen ontwijken.

Wachten op privacy instellingen...

Het Politieteam Leijdal laat op Facebook weten de beelden ook gezien te hebben. "Ze zullen worden gebruikt in het proces verbaal" zo valt er te lezen. 

'Heel asociaal'
Tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad vertelt de maker van de beelden, Sebastian, dat het 'heel asociaal' was wat de bestuurder van de Mercedes deed. "Ik wil laten zien dat dit soort gedrag tot ongelukken kan leiden."

Volgens hem reed de bestuurder van de Mercedes eerst normaal. "Hij reed gewoon achter me, tot ik van baan wisselde." Daarna versnelde de Mercedes plotseling. 

Mogelijk celstraf
De bestuurder van de Mercedes riskeert een celstraf van maximaal twee maanden, een boete van 4.100 euro. En ook kan hij zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt raken. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...