PSV wint ruim van FC Utrecht en zet weer grote stap in titelstrijd in eredivisie

3 maart 2018 om 18:00
PSV heeft zaterdagavond thuis met 3-0 gewonnen van FC Utrecht. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd, maar PSV scoorde twee snelle treffers. In de tweede helft volgde nog een derde treffer, daarmee was de wedstrijd klaar. Weer drie punten erbij voor trainer Phillip Cocu en zijn spelers, die daarmee de druk op rivaal Ajax weer verhogen.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. PSV begon een week geleden heel dominant tegen Feyenoord, dat lukte nu niet. De bezoekers kregen in de beginfase meerdere kansen. Sander van de Streek schoot van dichtbij tegen doelman Jeroen Zoet aan. Niet veel later is Mark van der Maarel onfortuinlijk, hij schiet de bal op de paal. Zoet reageert vervolgens goed en snel, hij voorkomt daarmee een eigen doelpunt.

PSV staat onder druk, maar komt wel op voorsprong. Bart Ramselaar geeft een harde voorzet, die gaat via FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin in het doel. Niet veel later maakt Luuk de Jong er 2-0 van. De spits scoort op fraaie wijze, zijn tiende competitietreffer van het seizoen is een mooie omhaal. FC Utrecht-goalie David Jensen stond aan de grond genageld.

In de tweede helft maakt Steven Bergwijn vijf minuten na rust de 3-0, daarmee is de wedstrijd definitief klaar. FC Utrecht was niet per se minder dan PSV, maar de Eindhovenaren winnen weer met ruime cijfers. Met de zege zet PSV Ajax op tien punten achterstand. Zondag komt de nummer twee in actie tegen Vitesse.

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij. Bekijk het verslag hieronder:
90' Na drie minuten blessuretijd is het klaar in Eindhoven. PSV wint en neemt weer een horde op weg naar het kampioenschap.

84' Het is al lange tijd geen wedstrijd meer. PSV controleert de wedstrijd. De Eindhovenaren spelen ook niet volle bak om een vierde en vijfde treffer te maken voor het publiek. Het staat inmiddels al bijna veertig minuten 3-0.

80' Kopballetje van Luuk de Jong. David Jensen heeft geen moeite om deze bal te vangen.

74' Jorrit Hendrix gaat naar de grond, door Yassin Ayoub. Scheidsrechter Kevin Blom fluit. Niet omdat Ayoub een overtreding heeft gemaakt. De middenvelder schiet van korte afstand op het hoofd van Hendrix.

70' Jorrit Hendrix maakt een smerige overtreding op Yassin Ayoub, ter hoogte van de middenlijn. Hendrix krijgt geel en is door die kaart geschorst voor de volgende wedstrijd, uit bij Willem II.

68' PSV zet weer wat meer aan. Een voorzet wordt door FC Utrecht over de eigen achterlijn gewerkt, daarna tikt David Jensen een schot van Gaston Pereiro corner.

61' FC Utrecht blijft het proberen. Ze zoeken de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden. PSV doet het even wat rustiger aan.

51' GOAL! PSV reageert heel snel en heel goed. Van een vrije trap tegen naar een doelpunt. Steven Bergwijn is het eindstation. De aanvaller tikt op de middenlijn de bal langs Sean Klaiber, hij sprint er vervolgens zelf achteraan. In balbezit kapt hij Klaiber uit, om zichzelf vrij voor het doel van FC Utrecht te zetten. Oog in oog met David Jensen blijft hij rustig: 3-0.

49' Goede voorzet van Gaston Pereiro. Luuk de Jong kan zijn voet net niet goed tegen de bal zetten, waardoor de bal naast het doel van FC Utrecht-goalie David Jensen vliegt.

46' De tweede helft is begonnen. Bij beide ploegen geen wissels.

45' Rust. FC Utrecht heeft grote kansen gehad, maar niet gescoord. PSV deed dat wel twee keer.

44' Op aangeven van Mark van der Maarel raakt Sander van de Streek de bal niet goed. Hij schiet tegen zijn eigen voet. Nicolas Isimat-Mirin en Jeroen Zoet hoeven zo niets te doen om een doelpunt te voorkomen.

39' Weer een enorme kans voor FC Utrecht. Kans nummer drie, maar weer is het niet raak. Sander van de Streek schiet voorlangs.

36' Kevin Blom fluit voor een strafschop. Na overleg met de assistent komt de scheidsrechter terug op zijn besluit. Gaston Pereiro krijgt vervolgens geel, voor een schwalbe.

34' Lange tijd kwam FC Utrecht niet meer in de buurt van het doel van PSV. Nu probeert Urby Emanuelson het twee keer in een minuut. De eerste keer tikt Jeroen Zoet de bal corner, de tweede keer vliegt het schot van de linkspoot vanzelf hoog over.

33' Daniel Schwaab denkt de 3-0 te maken. De verdediger werkt de bal in het doel, maar wordt teruggefloten voor buitenspel.

22' GOAL!  Luuk de Jong maakt een fraaie treffer. Uit een voorzet van Santiago Arias scoort de spits met een omhaal. FC Utrecht-goalie David Jensen staat aan de grond genageld. Het is voor De Jong doelpunt nummer 78 voor PSV, daarmee is hij Ruud van Nistelrooy gepasseerd op de eeuwige topscorerslijst.

16' GOAL! PSV komt op voorsprong. Bart Ramselaar geeft een voorzet, maar de bal gaat via Ramon Leeuwin in het doel van FC Utrecht. De thuisploeg had het moeilijk, maar komt wel op voorsprong. FC Utrecht claimt hands van Ramselaar, scheidsrechter Kevin Blom wuift dat weg.

13' PSV komt goed weg. Mark van der Maarel schiet op de paal. Sean Klaiber krijgt de bal in het strafschopgebied, net als in de zesde minuut trekt hij de bal laag voor. Van der Maarel blijft rustig, maar heeft pech dat zijn schot via de paal en doelman Jeroen Zoet niet in het doel verdwijnt. Zoet reageerde snel, waardoor hij een eigen doelpunt wist te voorkomen.

7' Na de kans van FC Utrecht volgt een mogelijkheid van PSV. Luuk de Jong geeft de bal aan Santiago Arias, die schiet net naast het FC Utrecht-doel.

6' FC Utrecht krijgt een grote kans om de score te openen. De ploeg uit de Domstad heeft in de beginfase sowieso het meeste balbezit. Sean Klaiber trekt de bal laag voor, Sander van de Streek schiet vervolgens hard op PSV-goalie Jeroen Zoet.

2' Het spel ligt al snel stil. Rico Strieder komt in botsing met Gaston Pereiro. Hij krijgt een blessurebehandeling op het veld. Grote gevolgen heeft het niet, de FC Utrecht-middenvelder kan gewoon verder.

1' PSV heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen.

PSV kan uitstekende cijfers overleggen tegen FC Utrecht. De Eindhovenaren wonnen in de eredivisie hun laatste 21 (!) thuiswedstrijden tegen de club uit de Domstad en zijn al 36 thuisduels op rij zonder nederlaag (31 zeges, vijf gelijke spelen). De laatste ontmoeting tussen FC Utrecht en PSV is er één die weinig PSV'ers snel zullen vergeten. Eerder dit seizoen won de ploeg van Cocu in Utrecht met 1-7, mede door vier treffers van de inmiddels vertrokken Jürgen Locadia.

Opstelling
Trainer Phillip Cocu kiest tegen FC Utrecht voor de elf spelers die ook tegen Feyenoord aan de aftrap verschenen. En dus is er ook weer een basisplaats voor Gaston Pereiro. De aanvaller kreeg vijf wedstrijden op rij geen speeltijd. Door de schorsing van Hirving Lozano stond hij vorige week tegen Feyenoord weer vanaf het eerste fluitsignaal op het veld, met een doelpunt en een assist was hij belangrijk.