Dit zijn de juweeltjes van het festivalseizoen in Brabant - Omroep Brabant
Video

Dit zijn de juweeltjes van het festivalseizoen in Brabant

11 mei 2018 om 14:29
nl
Brabant is de provincie van de festivals. Van de prille lente tot het begin van het najaar worden tientallen festivals georganiseerd in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Om keuzestress te voorkomen, maakt Omroep Brabant een selectie van de vele evenementen die op het programma staan..
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Maart

Paaspop (30 maart t/m 1 april)
Hoewel steeds vaker festivals in de winterperiode worden georganiseerd, geldt Paaspop traditiegetrouw als officiële opener van het festivalseizoen. Ook dit jaar werd festivalterrein De Molenheide drie dagen lang omgetoverd tot een heus dorp. Meer dan 150 artiesten stonden op het programma, onder wie Iggy Pop, Broederliefde, Guus Meeuwis. Dancemuziek kreeg opnieuw een prominente rol op Paaspop. Het festival trok een recordaantal bezoekers.

April

Rebirth Festival (7 en 8 april)
Haaren maakte zich op voor de tiende editie van Rebirth Festival. De organisatie pakte speciaal voor het jubileum extra uit. Zo was er voor het eerst een hardcore-area. Het tweedaagse festival richtte zich op de hardere dancestijlen zoals hardstyle, hardcore en freestyle. Zondag was ook ruimte voor house en Nederlandstalige muziek. 

Wachten op privacy instellingen...


Roadburn Festival (19 t/m 22 april)
Ook dit jaar keerde Roadburn Festival terug in Tilburg. Met muziekstijlen als metal, psychedelica en stonerrock was het evenement erg veelzijdig én underground te noemen. 

Koningsdag (27 april)
Op veel plekken in de provincie werden tijdens Koningsdag festivals georganiseerd. Voor de hardere stijlen kon je bijvoorbeeld terecht op Supersized Kingsday Festival op Aquabest. Het Oranjefeest in Breda vierde je op het Chasséveld, waar 538 Koningsdag werd gehouden. Een overzicht van alle feesten in het zuiden deze dag vond je op dancewebsite This Is Our House. 

Mei

Fairytale Festival (11 en 12 mei)
Na drie succesvolle edities werd Fairytale Festival dit jaar voor het eerst twee dagen georganiseerd. De locatie, op een terrein aan de Erasstraat, is ook nieuw. Vrijdag bestond de programmering uit hardstyle en freestyle. Zaterdag kwamen hardstyle, house en deephouse aan bod. 

Wachten op privacy instellingen...


Breda Jazz Festival (10 t/m 13 mei)
Met ongeveer 250.000 bezoekers mag Breda Jazz Festival zich het oudste en grootste jazzfestival van ons land noemen. Op achttien podia werden zo'n 185 optredens gegeven door muzikanten vanuit de hele wereld.  

Harmony of Hardcore (19 mei)
Stroomt hardcore door je bloed, dan kon Harmony of Hardcore niet ontbreken op je lijstje. Met maar liefst dertien area's waren alle stromingen van hardcore vertegenwoordigd. Enkele grote namen waren Miss K8, Partyraiser en Dr. Peacock. Het festival werd georganiseerd op festivalterrein De Roost in Erp. 

7th Sunday (20 mei)
Zeven zondagen na Pasen is traditiegetrouw 7th Sunday, op hetzelfde terrein waar Harmony of Hardcore een dag eerder werd gehouden. Dit cross-overfestival, waarbij verschillende dancegenres en bandjes aan bod kwamen, trok een breed publiek naar Erp. 

 

Jazz in Duketown (18 t/m 21 mei)
Als jazzliefhebber zat je tijdens het pinksterweekend gebakken in Den Bosch. Tijdens Jazz in Duketown traden meer dan tachtig artiesten en bands op, verdeeld over tien podia. 

Parkfeest Oosterhout (25 t/m 27 mei)
Een driedaags feest voor jong en oud. Zo omschrijft Parkfeest Oosterhout zichzelf. Het evenement richtte zich niet alleen op muziek, maar ook op straattheater. 

Peteyfest (26 mei)
Na het jubileum vorig jaar gooide Peteyfest in Lierop het roer flink om dit jaar. Waar veel festivals juist meerdaags worden, ging Peteyfest terug naar één dag. De mainstage verdween en het terrein werd ingericht met zes kleinere stages. Muziekstijlen: techno, hardstyle, drum 'n bass. 

Juni

Intents Festival (1 t/m 3 juni)
Nog een festival dat een jubileum te vieren had. Intents Festival in Oisterwijk was toe aan de vijftiende editie. Met een grote festivalcamping, een preparty op vrijdag en twee volwaardige festivaldagen geldt Intents Festival als één van de grootste en populairste festivals binnen de hardere dancestijlen. Het evenement trok opnieuw tienduizenden bezoekers vanuit de hele wereld. Muziekstijlen: hardstyle, hardcore en freestyle.

The Flying Dutch (2 juni)
Editie nummer vier van The Flying Dutch stond dit jaar op de planning. Opnieuw vlogen dj's per helikopter tussen Eersel, Amsterdam en Rotterdam. Onder meer Tiësto, Armin van Buuren en W&W stonden in de line-up. 

Best Kept Secret Festival (8 t/m 10 juni)
Sinds 2013 wordt Best Kept Secret Festival jaarlijks georganiseerd op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het driedaagse festival richt zich vooral op indie, folk, hiphop en dancemuziek. De Engelse band Arctic Monkeys sloot het evenement dit jaar af

Wachten op privacy instellingen...


Pussy lounge at the Park (9 juni)
Op het Breepark in Breda vielen de hokjes binnen de harde dancestijlen weg tijdens Pussy lounge at the Park. Van jump en tek tot hardstyle en hardcore: het kwam allemaal voorbij. 

Lakedance (9 juni)
Sinds jaar en dag niet weg te denken op Aquabest: Lakedance. Het eerste deel van het tweeluik werd op 9 juni georganiseerd. 

Festival Mundial (23 en 24 juni)
Festival Mundial is veel meer dan muziek alleen. Cultuur, eten en de mensen zijn net zo belangrijk op het evenement in de Spoorzone in Tilburg. 

WiSH Outdoor (29 juni t/m 1 juli)
WiSH Outdoor ontwikkelde zich sinds de debuuteditie in 2007 tot een van de populairste festivals in Brabant. Dit jaar veranderden een aantal dingen. Zo verdween de traditionele mainstage, waar een groot overdekt podium voor in de plaats kwam. Dancemuziek (onder meer hardstyle, house en techno) nam nog steeds een prominente plek in, maar ook meerdere pop- en rockacts stonden op het programma. Vanwege de hitte werden diverse voorzorgsmaatregelen genomen.

Juli

We Are Electric Weekender (6 t/m 9 juli)
We Are Electric verhuist dit jaar van het E3-Strand in Eersel naar Landgoed Velder in Liempde. Met Martin Garrix, The Prodigy, Eric Prydz en Justice zijn enkele grote namen binnen gehaald. Het festival richt zich op diverse stijlen binnen de dancemuziek.

Breda Live (6 en 7 juli)
Voor de tiende keer staat Breda Live op de planning. Onder meer Ronnie Flex, Hardwell, Kensington en Guus Meeuwis zullen optreden op het Chasséveld. 

Woo Hah! (13 t/m 16 juli)
Een van de grootste hiphopfestivals van Nederland. Woo Hah! verhuist dit jaar naar het terrein van de Beekse Bergen en dat betekent dat er behalve een camping ook de mogelijkheid is te overnachten in een bungalow, blokhut of safaritent. In de line-up onder andere J. Cole en Asap Rocky.

Daydream Festival (14 juli)
Een debutant op Brabantse bodem. Na acht edities in Lommel (België) is dit jaar Aquabest het decor voor Daydream Festival. Dit evenement richt zich onder meer op house, hardstyle, techno en hiphop. Daydream Festival heeft ook edities in Mexico, Spanje en de Dominicaanse Republiek. 

Dynamo Metal Fest (14 juli)
Wie van raggende gitaren houdt, is op Dynamo Metal Fest op zijn plek. De metalheads komen samen op het IJssportcentrum in Eindhoven. Enkele namen in de line-up zijn Ghost, Ministry, Overkill, Sons Of Apollo en Annihilator.

Dominator (21 juli)
Hardcore in al zijn (sub)genres, indrukwekkende podia en kleurrijke bezoekers. Dat is Dominator samengevat in één zin. Het grootste hardcorefestival ter wereld trekt zo'n 50.000 bezoekers vanuit de hele wereld naar het E3-Strand in Eersel. 

KARMA Outdoor (28 juli)
KARMA Outdoor wordt al jarenlang georganiseerd op de IJzeren Man in Eindhoven. Het hardcore-evenement is steevast uitverkocht. Voor deze editie is de komst van Promo en Ruffneck al wereldkundig gemaakt.

Fatality (28 juli)
Liefhebbers van raw hardstyle kunnen hun hart ophalen op Fatality. Het eendaagse festival wordt georganiseerd op de Geffense Plas in Oss. Adaro, Phuture Noize, Radical Redemption en Warface zijn enkele namen in de line-up.

Augustus

Nirwana Tuinfeest (10 t/m 12 augustus)
Typhoon, Kraantje Pappie en Vintage Trouble zijn enkele namen op Nirwana Tuinfeest in Lierop. Het feest wordt voor de 43e keer georganiseerd.  

Lakedance (11 augustus)
Het tweede deel van het tweeluik van Lakedance

Holi Fusion (18 augustus)
Op de Karpendonkse Plas in Eindhoven wordt met verf gegooid terwijl je danst op de lekkerste beats. Het concept van Holi Fusion slaat in meerdere landen aan. In Eindhoven is het evenement al vaker georganiseerd. 

Hidden Garden Festival (18 augustus)
Na een succesvol debuut vorig jaar, keert Hidden Garden Festival in het Philips de Jongh Park in Eindhoven dit jaar terug. Muziekstijlen: techno, techhouse en deephouse. 

Decibel outdoor festival (17 t/m 19 augustus)
Veel groter dan Decibel outdoor vind je een festival binnen de hardere stijlen bijna niet. Vorig jaar telde het evenement op zaterdag maar liefst zestien area's. Dat aantal zal dit jaar naar verwachting (ongeveer) hetzelfde zijn. Op het terrein van de Beekse Bergen is het dus vooral op zaterdag te doen, met alles wat de harde dancestijlen te bieden hebben. De weekendgangers kunnen op vrijdag ook uit hun bol op de preparty en zondag gaat het feest voor hen nog een dag door. 

Wachten op privacy instellingen...


September

Dream Village (31 augustus t/m 2 september)
Dream Village is een weekendfestival in Bavel met een diverse programmering binnen de dancemuziek. Er zijn onder meer area's met hardstyle, house, techno. 

Misty Fields (31 augustus t/m 2 september)
Misty Fields in de Groote Peel omschrijft zichzelf als een ontdekfestival. Het draait niet alleen om muziek, maar ook om beeldende kunst, theater en documentaires. 

Oktober

FestyLand (12 en 13 oktober)
Het festivalseizoen wordt in stijl afgesloten op FestyLand in Volkel. Muziekstijlen: house, techno, electro en hiphop.

Deze lijst is niet compleet. We hebben een selectie gemaakt van populaire festivals of evenementen die al jaren worden georganiseerd. Mis je een festival? Laat het ons dan weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.