Het smeult nog steeds in de Deurnese Peel, rook- en stankoverlast houdt aan

7 maart 2018 om 06:33
nl
Het smeult nog steeds in natuurgebied de Deurnese Peel, zo waarschuwt de gemeente Deurne. In Neerkant en omgeving kunnen omwonenden daarom volgens de gemeente nog zeker enkele dagen last hebben van rook en stank. Donderdag brak er brand uit in het natuurgebied tussen Neerkant en Helenaveen. Het is nu wachten tot de natuur zijn werk doet en het smeulen stopt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Wanneer het gaat regenen, gebeurt dit sneller. Medewerkers van Staatsbosbeheer houden nog steeds toezicht in het gebied. De rook is niet gevaarlijk, stelt de gemeente. “Maar rook is nooit gezond”, luidt de waarschuwing. “Blijf daarom zoveel mogelijk uit de rook.”

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente roept iedereen op weg te blijven uit het gebied. Door de smeulende plekken en de rook is het er niet veilig.

Tweede brand in twee dagen
Maandag kwam de brandweer nog naar het natuurgebied om een paar kleine brandjes te blussen. Vorige week was het risico op natuurbranden in Zuidoost-Brabant erg groot vanwege de wind en droogte. Het was donderdag de tweede brand in de Deurnese Peel in twee dagen tijd.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.