Oefening in Philips Stadion: 'Verdacht pakketje' met chemische stof moet opgeruimd worden [FOTO'S]

7 maart 2018 om 08:51
nl
Politie, brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) houden woensdag een grote oefening in het Philips Stadion in Eindhoven. Er doen in totaal zo'n vijftig specialisten aan mee. Ze moeten reageren op een fictieve melding over een verdacht pakketje waar mogelijk een chemische stof in zit.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Om die reden is een belangrijke rol weggelegd voor het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO), dat zich toelegt op incidenten met chemische, biologische, radiologische en nucleaire middelen.

Wasstraat

Leden van het team gaan onder meer een 'wasstraat' inrichten, waar beschermende kleding en apparatuur die mogelijk is blootgesteld aan een besmetting, wordt schoongemaakt. Het belangrijkste doel van de oefening is het samenwerken onder moeilijke omstandigheden op een vreemde locatie. 

De oefening begint woensdagochtend en gaat tot in de middag door.

Dreiging

Het Philips Stadion was vorig jaar tijdens een concert van Guus Meeuwis het decor van terrorismedreiging. Een geradicaliseerde man uit Amsterdam werd buiten het stadion opgepakt. Hij stond daar te filmen. Vanwege het ontbreken van wettig en overtuigend bewijs, is de man later niet vervolgd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.