Video

De Kerkstraat Kiest: Oeffelt maakt zich zorgen over de voorzieningen in het dorp

12 maart 2018 om 12:15
nl
Bijna elke Brabantse gemeente heeft wel een Kerkstraat. Van oudsher een centrale plek in de gemeente waar mensen op zondag bij elkaar kwamen om naar de kerk te gaan. Ook een plek waar wekelijks de ontwikkelingen in het dorp of de stad werden besproken. De gang naar de kerk zit er bij veel mensen niet meer in en in sommige plaatsen is zelfs de kerk verdwenen. Maar de verschillende Kerkstraten zijn natuurlijk gebleven. Gelukkig wel.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wil Omroep Brabant die 'bijpraat functie' van de Kerkstraat nieuw leven inblazen.

Tot aan de verkiezingen bezoeken we zeven Kerkstraten van oost tot west in onze provincie. Op het kaartje onderaan de pagina stellen de bewoners van de Brabantse Kerkstraten zich voor. Maandag: de Kerkstraat in Oeffelt!

Zorgen

"Vroeger hadden we zes bakkers en was alles zo geregeld, nu hebben we nog een winkel en duurt het eindeloos voor er iets gebeurt." Als het over de verkiezingen gaat hoor je vooral dat de bewoners in de Kerkstraat bezorgd zijn over de toekomst van hun dorp. 

Oeffelt is een hecht dorp en iedereen weet wat er gebeurt, maar toen er onlangs een wietplantage midden in de Kerkstraat werd opgerold was het dorp toch verrast.

Tekst gaat door onder de video.Oeffelt wordt opgeslokt 

Tot 1994 was Oeffelt een zelfstandige gemeente, maar bij de ingrijpende gemeentelijke herindeling van dat jaar werd Oeffelt bij Boxmeer gevoegd. Ondertussen zijn er vergevorderde plannen om alle gemeente in het Land van Cuijk op te laten gaan in één gemeente van 80.000 inwoners. 

De bewoners van de Kerkstraat willen niet alleen klagen over de politiek. Ze willen ook graag vertellen wat er wel goed gaat in het dorp, zodat de politici weten wat er vooral ook behouden moet blijven in Oeffelt.

Tekst gaat door onder de video.Oeffelt is de bakermat van de partij LOF, waarvan wethouder Willy Hendriks de lijsttrekker is. Volgens haar gaat de gemeente niet over alles  wat de inwoners van de Kerkstraat graag geregeld willen hebben.

Tekst gaat door onder de video.Nog niet genoeg van Oeffelt, Kijk hier naar opnames van Oeffelt uit de lucht  die Kerkstraatbewoner Pieter Graat heeft gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...Luister en kijk dinsdag weer naar de uitzending van Wakker dan zijn we in Deurne.


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.